Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Μάχη με τις φλόγες στην Κερατέα - Σε αυλές σπιτιών έφτασε πυρκαγιά


Επί τόπου επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι οχήματα ΟΤΑ, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κερατέα, όπου μέσα σε λίγη ώρα εκδηλώθηκαν τρία διαφορετικά πύρινα μέτωπα.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν αμέσως υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε στη θέση Προφήτης Ηλίας στις 15.30, όμως μαίνεται στο μέτωπο της Σάκας και της Λάκιζας.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη θέση Σάκα στις 14:55, καίγοντας χαμηλή βλάστηση και η δεύτερη στις 15:26 στη θέση Λάκιζα, όπου καίγονται πεύκα.

Και στις δύο περιοχές υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, αλλά περισσότερο απειλητική είναι η πυρκαγιά στη θέση Λάκιζα, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να έχουν αναφερθεί ζημιές.

Επί τόπου επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι οχήματα ΟΤΑ, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση γύρω στις 19.00, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Νίκος Τσόγκας είπε πως τα δεδομένα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή, καθώς σημειώνονται συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση και την ένταση των ανέμων, κάτι που προκαλεί αναζωπυρώσεις αλλά και αλλαγή στην κατεύθυνση των πύρινων μετώπων.

Η φωτιά στην Κερατέα όπως φαίνεται από την παραλία του Σχοινιά.
 
Ανέφερε ακόμη πως αυτήν την ώρα δεν υπάρχει άμεση απειλή για οικίες, επισημαίνοντας πως σε αυτό δίνουν έμφαση οι δυνάμεις πυρόσβασης, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκτείνεται στη δασική έκταση.

Λόγω της φωτιάς στην Κερατέα, έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Νομό Αττικής.

Επίσης, έχει κλείσει η επαρχιακή οδός από Κερατέα προς Λαύριο.


Πυρκαγιά και στο Αλιβέρι

Πυρκαγιά μαίνεται και στη θέση Λέπουρα στο Αλιβέρι Κύμης, σε δύσβατο σημείο με χαμηλή βλάστηση.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 οχήματα με 40 πυροσβέστες, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία οχήματα, ΟΤΑ και ιδιωτικά, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πάντως, υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:40 σε αγροτική περιοχή στα Μπακέικα του Κιλκίς, ενώ περίπου 1000 στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών έκαψε η φωτιά που ξέσπασε στις 10:30 στο Πεδινό του Κιλκίς και η οποία κατασβέστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου