Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Και τώρα η ώρα του....εισαγγελέα!

Στον εισαγγελέα ο φάκελος με τα έργα στην Εύβοια

Στον εισαγγελέα στέλνει η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Στερεάς συμβάσεις έργων που αφορούν σε έργα στο νομό της Εύβοιας. Μετά από εισήγηση του νομικού συμβούλου της επιτροπής Θύμιου Καραΐσκου αποφασίστηκε η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης για τον καταλογισμό ευθυνών. Το θέμα απασχόλησε και την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς.

  
Τρεις ώρες σχεδόν διήρκεσε η συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος του θέματος που έχει προκύψει με τις συμπληρωματικές συμβάσεις εργοληπτικής εταιρίας στην Εύβοια.

Για την έγκριση των συμβάσεων αυτών είχε  συναινέσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και αφορούσαν τοπικά έργα, ορισμένα εκ των οποίων είχαν ήδη παραληφθεί από τους υπεύθυνους της Υπηρεσίας!

Ο νομικός σύμβουλος της περιφέρειας Θύμιος Καραΐσκος με αναλυτικές και νομικά επαρκείς αναφορές ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής που άκουγαν με εμφανή έκπληξη τα όσα διαδραματίσθηκαν από το 2009 και μετέπειτα στην γειτονική Εύβοια, επί ημερών Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης αλλά και αιρετής περιφερειακής Διοίκησης, με σημείο αναφοράς το αυτό πρόσωπο στην θέση του πολιτικού προϊσταμένου των συναρμόδιων υπηρεσιών, του αντιπεριφερειάρχη και  τέως Νομάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά για τον οποίο  μπορεί να μην προκύπτουν ποινικές, αλλά πολιτικές ευθύνες μπορεί να του καταλογισθούν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι λόγω της δημοσιότητας και κυρίως της σπουδαιότητας των θεμάτων αυτών, παραβρέθηκε και παρακολούθησε την συζήτηση και ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και από την 1η Σεπτεμβρίου επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Βαγγέλης Αποστόλου και ο νυν περιφερειακός σύμβουλος, στενός συνεργάτης του κ. Αποστόλου (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης )  Νίκος Στουπής.

Ο κ. Καραΐσκος με πολυσέλιδη εισηγητική του έκθεση που άγγιζε κάθε πτυχή όσων εκτυλίχτηκαν γύρω από την συγκεκριμένη υπόθεση ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ενώ υπήρχε αντιδικία της αναδόχου εταιρείας με τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η υπηρεσία όφειλε να πάρει και να στηρίξει τη θέση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και να προστατεύσει τα συμφέροντα του δημοσίου, αυτή έπραξε το αντίθετο και ταυτίστηκε με τις θέσεις της αναδόχου εταιρείας, εκδίδοντας βεβαιώσεις με ανακριβές, κατά τη κρίση μου και όπως προκύπτει απ' αυτές περιεχόμενο»

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η δικηγόρος της αναδόχου εταιρίας επεχείρησε να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα της Ευβοίας αναφέροντας ότι «οι εργασίες έγιναν μετά από εντολές πολιτικών προσώπων» ο κ. Καραΐσκος αντέδρασε και επισήμανε ότι «από έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας της Εύβοιας προκύπτει ότι οι συγκεκριμένες –προφορικές- εντολές ήταν της ίδιας υπηρεσίας»!


Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

«Η αποκάλυψη του μεγέθους της παρανομίας οφείλεται κυρίως στην ενδελεχή και εμπεριστατωμένη νομική διερεύνηση της στον συνάδελφο δικηγόρο κ.Θύμιο Καραΐσκο» επισήμανε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, άποψη με την οποία συντάχθηκαν και τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής επισημαίνοντας ότι το θέμα πρέπει να διερευνηθεί και δικαστικά!

Ειδικότερα η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να διαβιβαστούν οι φάκελοι στον αρμόδιο Εισαγγελέα Λαμίας, να ζητηθούν πειθαρχικές ευθύνες των υπαλλήλων και για πρώτη φορά έλαβαν απόφαση να καταλογιστούν τα ποσά στους αρμοδίους υπαλλήλους σε περίπτωση που υποχρεωθεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υποχρεωθεί να τα καταβάλει.

Το θέμα συζητήθηκε και στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τις τοποθετήσεις των περιφερειακών συμβούλων Τάσου Χρονά και Νίκου Στουπή, αλλά και την απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Βουρδάνου ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε «δεν έχω πρόθεση να αθωώσω κανέναν ούτε όμως θέλω να αδικηθεί υπηρεσιακός παράγοντας πριν διερευνηθεί συνολικά η υπόθεση».

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος χρονάς τόσο στην τοποθετησή του στο περιφερειακό Συμβούλιο  όσο και στην παρέμβαση του στο  κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 επισήμανε ότι <<την ώρα που  ο ελληνικός λαός στενάζει, πεινάει και βιώνει τον  δικό του Γολγοθά κάποιοι καλοπερνούσαν  με το δημόσιο χρήμα που φαίνεται  πως έρεε άφθονο με την συναίνεση υπηρεσιακών παραγόντων,ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου