Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Έξι μήνες φυλάκιση για ρύπανση του Ασωπού, ένα χρόνο φυλάκιση αν δεν πληρώνεις ΑΕΠΙ (Ελλάς: η χώρα της βλακείας και της υπερβολής)


Λοιπόν κάποιες βιομηχανίες από την περιοχή του Ασωπού κατηγορούνται για ρύπανση του περιβάλλοντος και πηγαίνουν στο δικαστήριο όπου η δικαιοσύνη τους επιβάλει τις εξής ποινές… ¨έξι μήνες φυλάκιση στη μια και χίλια ευρώ πρόστιμο και έξι μήνες φυλάκιση στην άλλη και δύο χιλιάδες ευρώ πρόστιμο…. 

Κάποιοι μικροεπαγγελματίες που έχουν κάτι καφενεία στην πέρα παναγιά κατηγορούνται από την ΑΕΠΙ ότι παίζουν μουσική στο μαγαζάκι τους και τα δικαστήρια χωρίς δεύτερη σκέψη κόβουν κοστούμι την ποινή…. 

Ένα χρόνο φυλάκιση και τρεις χιλιάδες ευρώ πρόστιμο….

Για να καταλάβουμε δηλαδή σε αυτή την αφρικανική χώρα με τους λευκούς κατοίκους που λέγεται Ελλάδα (ή Μπανανία, ή Τσιμπουτί ή χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας) είναι πιο σοβαρό αδίκημα να παίζεις ραδιόφωνο σε ένα καφενεδάκι από το να θέτεις σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων και των παιδιών μιας ολόκληρης περιοχής……..

Βεβαίως υπάρχουν και περιπτώσεις σαν την ΕΑΒ που επέβαλαν είκοσι χιλιάδες ευρώ πρόστιμο και τώρα αναρωτιόμαστε που θα βρουν τόσα πολλά λεφτά στην εν λόγω εταιρία να πληρώσουν το τίμημα….

Ελλάς το μεγαλείο σου…. 

Αυτή η χώρα δεν πρόκειται να διορθωθεί ποτέ… όσο για εμάς -τους πολίτες δηλαδή -αρκούμαστε στην αυτοϊκανοποίηση του ότι κάθε φορά που έχουμε εκλογές , επιλέγουμε τους χειρότερους που υπάρχουν στον τόπο μας για να μας εκπροσωπήσουν στο κοινοβούλιο…. 

Από ημιμαθείς, κομπλεξικούς μέχρι μαχαιροβγάλτες και μπράβους...


Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θήβας με απόφασή του την Τετάρτη, έκρινε ενόχους τους εκπροσώπους των ακόλουθων εταιρειών για υποβάθμιση του περιβάλλοντος, από την έκταση και σημασία της οποίας δημιουργήθηκε κίνδυνος βαριάς σωματικής βλάβης και θανάτου. Συγκεκριμένα, με τη βιομηχανική τους δραστηριότητα προκάλεσαν προσβολή και ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα των περιοχών Σχηματαρίου, Οινοφύτων και Θήβας Βοιωτίας, με συνέπεια να επιβαρυνθεί αυτός με υγρά βιομηχανικά απόβλητα αλλά και με την ουσία του «Εξασθενούς Χρωμίου», εκ δε της έκτασης και σημασίας της υποβάθμισης του περιβάλλοντος δημιουργήθηκε κίνδυνος βαριάς σωματικής βλάβης και θανάτου των κατοίκων των όμορων περιοχών.

Ειδικότερα, κρίθηκαν ένοχοι οι εκπρόσωποι των εταιρειών:

Aluminco ΑΕ: φυλάκιση 3 ετών και χρηματική ποινή 30.000,00 ευρώ. 
ICR Ιωάννου ΑΕ: φυλάκιση 6 μηνών και χρηματική ποινή 10.000,00 ευρώ (αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά). 
Γαλβανιστήρια Ελλάδας ΑΕ: φυλάκιση 6 μηνών και χρηματική ποινή 10.000,00 ευρώ (αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά). 
Viometale ΑΕ: φυλάκιση 1 έτους και χρηματική ποινή 15.000,00 ευρώ. 
Βαφική ΑΕ: φυλάκιση 6 μηνών και χρηματική ποινή 1.000,00 ευρώ. 
ΕΑΒ ΑΕ: φυλάκιση 1 έτους και χρηματική ποινή 20.000,00 ευρώ (αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά). 
BLK Βιομηχανία Αλουμινίου ΑΕ: φυλάκιση 6 μηνών και χρηματική ποινή 2.000,00 ευρώ (αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά).
 
Ο σύλλογος «Πολίτες για την Αειφορία – Περιβάλλον – Υγεία – Πολιτισμός» και το ΙΤΑΠ , που παραστάθηκαν ως πολιτικοί ενάγοντες στη δίκη αυτή, θεωρούν ότι «η απόφαση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού ποταμού, δεδομένου ότι ταυτοποιεί ρύπανση και ρυπαντές.

Παρά ταύτα, έλεγχοι που διενεργήθηκαν από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας μεταγενέστερα του χρόνου διάπραξης των παραπάνω αδικημάτων, αποδεικνύουν ότι η ρύπανση συνεχίζεται ακόμα, και ότι η υγεία και η ζωή των κατοίκων κινδυνεύει ακόμα περισσότερο. Συνακόλουθα, είναι σαφές και επιτακτικό ότι η Πολιτεία έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα και πολλά να πράξει, αρχικά για τον εκμηδενισμό της ρύπανσης και εν τέλει για την πλήρη αποκατάσταση του περιβάλλοντος του Ασωπού ποταμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου