Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Έρχεται στην περιοχή μας ο υπουργός....διοδίων!


Νέοι  σταθμοί διοδίων θα λειτουργούν σύντομα στην περιοχή μας δύο  πλευρικά εισόδου - εξόδου στην πόλη της Λαμίας,δύο πλευρικά εισόδου εξόδου στην Στυλίδα και  ένας "μετωπικός" σταθμός στον ΠΑΘΕ στο  ύψος της Αγίας Παρασκευής Λαμίας.
 
Στις αποκλειστικές του δηλώσεις στο  κεντρικό  δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1  ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού  Νίκου Σταυρογιάννη, Δήμος Καλαμπαλίκης ανέφερε οτι ειχε πρόσφατη ενημέρωση από τους; υπεύθυνους του ΠΑΘΕ και της εργοληπτικής κατασκευαστικής εταιρίας ότι  πιθανόν αύριο  να βρεθεί στην Λαμία ο υπουργός "υποδομών" Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προκειμένου να ανακοινώσει  τις νέες ρυθμίσεις που θα ισχύουν απο τις επόμενες ημέρες κυρίως στην είσοδο της Λαμίας μέχρι την Ανθήλη.
 
Σύμφωνα με τον κ.Καλαμπαλίκη σύντομα θα δοθεί στην κυκλοφορία η άνοδος-ρεύμα προς Θεσσαλονίκη- ο κλάδος του ΠΑΘΕ και αργότερα και ο  κλάδος προς Αθήνα. Αυτό ομως θα επιφέρει  σημαντικές αλλαγές και  ταλαιπωρία για όσους εισέρχονται ή εξέρχονται από την Λαμία.
 
Ειδικότερα για ένα μήνα η είσοδος προς Λαμία θα γίνεται μέσω....Αγίας Παρασκευής (Βιομηχανική περιοχή)! Εκτός  εάν  επιθυμούν οι  οδηγοί να επιλέξουν την είσοδο  απο την Δαμάστα γεγονός που θα επιβαρύνει   σημαντικά τον κυκλοφοριακό φόρτο της πόλης ειδικά με τα οχήματα που κατευθύνονται προς Δομοκό, Δυτική Θεσσαλία κ.α.
 
Οπως ενημερώθηκε ο κ.Καλαμπαλίκης όταν παραδοθεί το έργο της εισόδου της Λαμίας  θα λειτουργήσουν και  πλευρικά διόδια στο σημείο αυτό για τους εισερχόμενους στον ΠΑΘΕ είτε προς Αθήνα είτε προς Θεσσαλονίκη.
 
Επιπλέον με την παράδοση του έργου θα τεθούν σε λειτουργία τα μετωπικά διόδια στο ύψος της Αγίας Παρασκευής Λαμίας , κοντά στον ανισόπεδο  κόμβο.
 
Εχει όμως και συνέχεια...
 
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοδιοικητικού του Δήμου Στυλίδας,ως το τέλος του καλοκαιριού ή αρχές Φθινοπώρου θα παραδοθεί σε πλήρη χρήση η παράκαμψη της Στυλίδας με ταυτόχρονη λειτουργία ομως δύο νέων πλευρικών σταθμών διοδίων ο πρώτος στο ύψος περίπου της Αγίας μαρίνας και ο δεύτερος κοντά στο σημείο  απόληξης της παράκαμψης στις Ράχες!
 
Βέβαια ο κ.Χρυσοχοΐδης θα ανακοινώσει   την έναρξη κατασκευής παραδρόμων αλλά επ αυτού ο ΛΑΜΙΑ FM-1 έχει στη διάθεση του στοιχεία που αναφέρουν ότι  ο παράδρομος θα έχει χαρακτηριστικά...ποδηλατοδρόμου!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου