Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Προελαύνει στη Συρία η ISIL, όλοι όμως ασχολούνται με Γάζα…


Πολύ σημαντική επιτυχία σημείωσε το Ισλαμικό Κράτος (πρώην ISIL) στην Συρία, αυτή τη φορά, καταλαμβάνοντας την πετρελαιοφόρο περιοχή, ανατολικά της Χομς, σκοτώνοντας μάλιστα και 270 στρατιώτες και πολίτες στην περιοχή αυτή.
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σημείωσαν, τις τελευταίες ημέρες, ραγδαίες προόδους στην Συρία, κατά των δυνάμεων του προέδρου Άσαντ, χωρίς αυτό να γίνει ευρύτερα γνωστό, λόγω της επικέντρωσης της κοινής γνώμης στο ζήτημα της Γάζας.
Οι σουνίτες μαχητές χρησιμοποιούν ευρέως βαρέα όπλα που κυρίευσαν από τον ιρακινό στρατό στο Ιράκ, με αποτέλεσμα να προχωρούν ακάθεκτοι, πολεμώντας, παράλληλα και εναντίον άλλων σουνιτικών, μετριοπαθέστερων ομάδων.
Οι περισσότεροι από τους νεκρούς, πάντως, στην περιοχή της Χομς, ήταν άμαχοι. Όλοι οι αιχμάλωτοι Σύριοι στρατιώτες εκτελέστηκαν εν ψυχρώ. Η Συρία απαντά με αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες όμως, από μόνες τους, δεν αρκούν, για την ανακατάληψη εδαφών.
Στο μεταξύ οι παρανοϊκοί σύμμαχοι του Ερντογάν συνεχίζουν το «θεάρεστο» έργο τους επιβολής του «ιερού νόμου». Στην πολύπαθη πόλη Ράκα, της βόρειας Συρίας, δύο γυναίκες λιθοβολήθηκαν, μέχρι θανάτου, χθες και προχθές, για άγνωστο λόγο.
Μέχρι στιγμής οι νεκροί στον πόλεμο που προκάλεσε η Τουρκία στην Συρία ξεπερνούν τους 170.000. Ωστόσο για τον Ερντογάν, αυτή τη στιγμή, μόνο οι Παλαιστίνιοι νεκροί έχουν ψυχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου