Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Το... μοιραίον για την ΛΑΡΚΟ!

  
Ελάχιστες είναι οι ελπίδες παραμονής της ΛΑΡΚΟ στο σημερινό καθεστώς λειτουργίας της και αυτό προκύπτει από τις συνεχείς αναφορές βουλευτών (Αναγνωστάκης ΔΗΜΑΡ και Κουτσογιαννακόπουλος ΝΔ).
 
Χτες ο φθιώτης βουλευτής επισκέφθηκε την ΛΑΡΚΟ αρχικά, όπως είπε στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1, για να γνωρίσει την νέα Διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων στην Βιομηχανία. 

Στις πρόσφατες εκλογές η παράταξη της ΔΑΚΕ έλαβε ποσοστό σχεδόν 70% και στο νέο ΔΣ μετέχουν μόνο δύο παρατάξεις η ΔΑΚΕ και το ΠΑΜΕ, οι άλλες παρατάξεις ....χάθηκαν στο δρόμο. Η παλαι ποτέ πανίσχυρη ΠΑΣΚΕ δεν κατέβηκε στις εκλογές η δε παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε περισσότερα απο 40-50 χαρτιά.
 
Σύμφωνα με τον κ.Κουτσογιαννακόπουλο που - οι πολιτικές- μετοχές του φαίνεται να ανεβαίνουν στην ΛΑΡΚΟ κυβερνητικά δεν υπάρχει καμία νεώτερη εξέλιξη για το μέλλον της εταιρίας πέραν του γενικότερου σχεδιασμού που προβλέπει ιδιωτικοποίηση με διαχωρισμό της σε καλή και...κακή, κατά τις αξιώσεις των υποψηφίων επενδυτών.
"Η θέση μου είναι σταθερή και κάθετη η όποια εξέλιξη στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ η εταιρία κρατήθηκε ζωντανή χάρη στις προσπάθειες των ίδιων των εργαζομένων και τις θυσίες του ελληνικού λαού άρα δεν τίθεται θέμα...τιμαριοποίησης της εθνικής μας περιουσίας".
Θυμίζουμε οτι σε παλαιότερες δηλώσεις του ο κ.Κουτσογιαννακόπουλος είχε διαφωνήσει πλήρως με την πολιτική γραμμή του επίσης φθιώτη βουλευτή, αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Χρήστου Σταικούρα.
"Το σχέδιο αυτό είναι από κάθε άποψη απαράδεκτο, εκτρωματικό και ούτε μπορεί να συζητείται. 
Είναι απαράδεκτο να αποπέμπονται στη ανεργία χίλιοι και πλέον εργαζόμενοι και στην απόγνωση χίλιες και πλέον οικογένειες, όταν υπάρχουν εφικτές και ρεαλιστικές λύσεις. 
Είναι απαράδεκτο να μη γίνεται καν η προσπάθεια να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες, οι οποίες θα άλλαζαν συγχρόνως και την εικόνα και τη μοίρα της εταιρείας. 
Είναι απαράδεκτο να παραδίδεται η ΛΑΡΚΟ απαλλαγμένη από τα «βαρίδια» της, τα οποία από ότι φαίνεται από το ΤΑΙΠΕΔ και το ΥΠ. ΟΙΚ. είναι μόνον οι εργαζόμενοί της. 
Τα ερωτήματα τελικά είναι αμείλικτα: 
Γιατί μόνο τόσοι εργαζόμενοι πρέπει να παραμείνουν, ή καλύτερα, να επαναπροσληφθούν; Από πού προέκυψε ο συγκεκριμένος αριθμός κ. Φουλίδη και κ. Σταϊκούρα;  
Με ποια κριτήρια προέκυψαν; και ποιες ειδικότητες αφορούν;  
Ποιοι θα απασχοληθούν στα μεταλλεία και ποιοι στην παραγωγή;  
Ποιος εν τέλει θα χρεωθεί τα πάνω από 50.000.000,00 Ευρώ των νομίμων αποζημιώσεων;  
Συμφωνούν οι άλλοι μέτοχοι Εθνική Τράπεζα και ΔΕΗ;  
Σχέδιο υπάρχει, δεν έχει "ναυαγήσει", όπως κατά παραγγελία γράφτηκε, κι είναι και δίκαιο και εφικτό. Χωρίς καθαρές απαντήσεις δεν δίνονται καθαρές λύσεις."- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου