Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

Πρέπει να βρούμε άλλη αγορά, πλην της Ρωσίας λέει ο Γιαννίτσης


Για την Ελλάδα ακόμη, είναι ελεγχόμενη η ζημιά που υπέστησαν οι κλάδοι εμπορίου, μεταφορών και μεταποίησης λόγω του Ρωσικού εμπάργκο, εκτιμά ο πρόεδρος των εγκατεστημένων στην ΒΙΠΕ Λαμίας Γιώργος Γιαννίτσης, με την προϋπόθεση όμως, ότι θα πρέπει να βρεθούν άμεσα, άλλες αγορές για την προώθηση  των προϊόντων μας, πλην της Ρωσίας. 
 
Μάλιστα κάλεσε σε συστράτευση ενεργοποίηση ακόμη και τους απλούς παραγωγούς που δεν θα πρέπει να περιμένουν «θαύματα» από μια χώρα όπως η Ελλάδα, που στην παρούσα φάση δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί από τις αποφάσεις της Ε.Ε.
 

Μετά το "ελαφρά τη καρδία" εμπάργκο των Ρώσων στα Ευρωπαϊκά προϊόντα, γίνεται σαφές πλέον στην Ελλάδα, ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αποτελεί αξιόπιστο οικονομικό εταίρο για την ΕΕ και ότι η ρωσική αγορά και οικονομία είναι απλά ένα πολιτικό "όπλο" της ρωσικής κυβέρνησης.

Η αυθαίρετη απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης για μποϊκοτάζ των προϊόντων της ΕΕ χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση για την (υποτίθεται σύμμαχο) Ελλάδα, η οποία περνά τη μεγαλύτερη κρίση στην μεταπολεμική ιστορίας της, μας δείχνει ξεκάθαρα τον τρόπο σκέψης των Ρώσων ''φίλων'' μας και το πως οι ίδιοι αντιλαμβάνονται τη μεταξύ των δύο χωρών πολιτική και κυρίως οικονομική "συνεργασία".

Η Ρωσία δυστυχώς σκέφτεται και δρα με τον ίδιο τρόπο που σκεφτόταν και δρούσε επί Σοβιετικής Ένωσης, όπου η οικονομία ήταν ένας από τους δύο μοχλούς πίεσης για την επιβολή της πολιτικής της στους συμμάχους και τα προτεκτοράτα της. 


Η σύγχρονη Ρωσική Ελεύθερη Οικονομία τείνει να γίνει ανέκδοτο. Ούτε ελεύθερη είναι, ούτε καν οικονομία. Επ αυτού μπορεί να γίνει μεγάλη συζήτηση.

Το χειρότερο όμως είναι η αναξιοπιστία και η ανακολουθία της ρωσικής κυβέρνησης. Ποιος επιχειρηματίας μπορεί να είναι σίγουρος για τη σταθερότητα της συνεργασίας του με την ρωσική αγορά κάτω από μία απρόβλεπτη πολιτικά κυβέρνηση;

Πολύ σωστά λοιπόν αρχίζει και καλλιεργείται η άποψη πως είναι επιτακτική ανάγκη η ανεύρεση νέων αγορών για την προώθηση των προϊόντων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου