Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»


Με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ορκωμοσία, θέλουμε να απευθύνουμε θερμό, αγωνιστικό χαιρετισμό στο λαό της Στερεάς Ελλάδας.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα είναι στο πλευρό των εργατικών –λαικων οικογενειών , θα συνεχίσει να συγκρούεται αποφασιστικά με τα μεγάλα συμφέροντα , την αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και την Ευρωπαική Ενωση που χτυπάει  συστηματικά τα λαικά δικαιώματα.  

Η ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα ασκήσει αποφασιστική αντιπολίτευση στη διοίκηση της Περιφέρειας  και θα διεκδικήσει σε συνεργασία με φορείς του μαζικού  κινήματος, την ικανοποίηση των εργατικών-λαικών αιτημάτων.

Επαναλαμβάνουμε και σήμερα αυτό που τονίσαμε προεκλογικά. Κριτήριο της δικής μας δράσης είναι οι λαικές ανάγκες σε αντιπαράθεση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε.

    Από αυτή τη σκοπιά,  επιγραμματικά οι   προτεραιότητες της  ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, μεταξύ των άλλων είναι :


·         Να παλέψουμε μαζί με τους ανέργους, τους απολυμένους , να διεκδικήσουμε πλήρη-σταθερή εργασία αλλά και ουσιαστική προστασία αυτών που έχουν πληγεί από την ανεργία.

·     Να διεκδικήσουμε ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, τα ασφαλιστικά, μισθολογικά,  κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων.

·         Να αντιταχθούμε στα φορομπηκτικά μέτρα , στα κάθε είδους χαράτσια,  στον ΕΝΦΙΑ , στη λογική της «Ανταποδοτικότητας»  που εφαρμόζεται στην Περιφέρεια και τους Δήμους, διεκδικώντας  επαρκείς, δωρεάν παιδικούς σταθμούς, γενικότερα κοινωνικές υπηρεσίες, ύδρευση, αποχέτευση, πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες.

·         Να παρέμβουμε  για έργα, υποδομές που υπηρετούν τις λαικές ανάγκες και να αναπτύξουμε δράση για την προστασία του περιβάλλοντος,  ενάντια στα συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή , τον φυσικό πλούτο.

·         Να αγωνιστούμε για τα προβλήματα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, για αποκλειστικά δημόσιες –δωρεάν υπηρεσίες , να βρεθούμε μαζί με τους μαθητές , τους σπουδαστές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα σχολεία , στα ΤΕΙ , για δωρεάν παιδεία, για πραγματική μόρφωση.

·         Να βρεθούμε μαζί με τους μικρούς αγρότες ενάντια στην ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική , για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων τους , να δράσουμε μαζί με τους μικρούς επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαικής πολιτικής και τον αβάστακτο ανταγωνισμό από την επέκταση των μονοπωλιακών ομίλων.
                                     
     28.8.14

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
                                           
Γιώργος Μαρίνος

 Γιώργος Γκικόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου