Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

ΕΒΕ προς Γερακούδη: Ακυρώστε το παζάρι της ΠΕΛ!


Εξώδικη διαμαρτυρία-πρόσκληση προς την Γενική γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφεριακής Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς απέστειλε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΛΑΜΙΑ FM-1 η Διοίκηση του ΕΒΕ Φθιώτιδας για την ακύρωση της απόφασης του ΔΣ της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας να διοργανώσει πολιτιστικές και εμπορικές εκδηλώσεις απο τις 3 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2014.
 
Το έγγραφο του ΕΒΕ επικαλείται νομοθετικές διατάξεις που διέπουν την καταστατική λειτουργία της ΠΕΛ, αλλά και την θέση και στάση της Αυτοδιοίκησης που έχει την θεσμική αρμοδιότητα έγκρισης διοργάνωσης εμποροπανηγύρεων εντός ή εκτός συγκεκριμένων χώρων όπως της ΠΕΛ.
 
Μάλιστα στην κατακλείδα του εγγράφου του ΕΒΕ γίνεται επισήμανση ότι αν η αποκεντρωμένη περιφέρεια δεν υλοποιήσει τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία τότε επιφυλάσσεται για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων του.
 
Σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο έγγραφο του ΕΒΕ που κοινοποιείται τόσο στο ΔΣ της ΠΕΛ όσο και στο αρμόδιο Υπουργείο, η διοργάνωση εμποροπανηγύρεων είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας των Δήμων και στην προκειμένη περίπτωση αναφέρεται ότι ο Δήμος Λαμιέων έχει καταργήσει εδώ και αρκετά χρόνια το τοπικό παζάρι. 
  
Ο Δήμος Λαμιέων και πρόσφατα με εγγραφό του επαναλαμβάνει οτι η ΠΕΛ δεν έχει το δικαίωμα διοργάνωσης εμποροπανήγυρης και παράλληλα επισημαίνεται ότι και εκπρόσωποι φορέων που μετέχουν στην Διοίκηση της έχουν αλλάξει στάση (υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του Δήμου αντιδήμαρχος Σπύρος Ηλιόπουλος είχε ψηφίσει υπέρ της εμποροπανήγυρης και παραμένει κατά δήλωση του στην θέση αυτή, το ίδιο και ο εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Μαλάμος).
 
Παρόλα αυτά το ΕΒΕ αναφέρει ότι το Τ.Ε.Ε.Α/Σ εχει αλλάξει θέση όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θωμάς Στάϊκος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου