Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Συνάντηση του Δημάρχου Χαλκιδέων Χ. Παγώνη με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη


    Λίγες ημέρες πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, επίσημης ημέρας ανάληψης καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, πραγματοποίησε σημαντική συνάντηση (Πέμπτη 28/8/14 και ώρα 15:00), με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία των Βουλευτών του Ν. Εύβοιας, κ.κ. Σίμου και Συμεών Κεδίκογλου.

Κατά τη συνάντηση αυτή ετέθησαν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Χαλκιδέων και κατ’ επέκταση το Ν. Εύβοιας, όπως:
  • Το Οδικό Δίκτυο  
  • Η παράκαμψη Χαλκίδας 
  • Η παράκαμψη Βασιλικού  
  • Η επιβολή διοδίων και  
  • Οι Σπηλαιώσεις της παραλίας Χαλκίδας
Με εντολή του Υπουργού, τη Δευτέρα 1/9/14, κλιμάκιο επιθεωρητών Υ.Υ.Μ & Δ, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα, προκειμένου να γίνει σύσκεψη, να αναλυθεί το μέγεθος του προβλήματος των σπηλαιώσεων και να δρομολογηθούν μέτρα αντιμετώπισης, ενώ για το ίδιο θέμα έχει ενημερωθεί και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου.
   
      Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα (Δευτέρα 1/9/14) και ώρα 11:00, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένων Ν.Ε.

Στη συνέχεια της συνάντησης, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι θα δημοπρατηθεί άμεσα η παράκαμψη της Χαλκίδας και εντός του Σεπτεμβρίου θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης της παράκαμψης Βασιλικού.

Για το θέμα επιβολής διοδίων, ο Δήμαρχος τόνισε ότι είναι απόλυτος παραλογισμός, η σκέψη για επιβολή διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου-Χαλκίδας, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο του οδικού δικτύου της Ιονίας Οδού (Δυτική Ελλάδα), όταν το οδικό δίκτυο του Νομού Ευβοίας είναι επικίνδυνο και χωρίς υπερβολές, ΦΟΝΙΚΟ.
    
Ενδεχόμενο επιβολής, τελικά, των διοδίων θα βρει αντιμέτωπους όλους τους φορείς και πολίτες της πόλης,  του Ν. Εύβοιας αλλά και ολόκληρης της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Γιαυτό, ήδη, έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων καθώς και οι κοινωνικοί φορείς του Νομού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου