Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για αντιρατσιστικό και απολύσεις στο Δημόσιο


Λύσεις σε προβλήματα που έχουν προκύψει στο εσωτερικό της κυβέρνησης και οδηγούν σε αναβολή κυβερνητικές αποφάσεις θα επιχειρήσουν να βρουν σε συνάντηση που θα έχουν πιθανώς τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
Όπως αναφέρει το «Έθνος», το Σάββατο, το κλίμα στις σχέσεις των δυό κυβερνητικών εταίρων έχει φορτιστεί τις τελευταίες ημέρες με αφορμή δύο ζητήματα: το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου για άλλη μια φορά αναβλήθηκε, και την πολιτική στον τομέα του Δημοσίου.
 
Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, η συζήτηση για το αντιρατσιστικό πήρε αναβολή μιας εβδομάδας με τον υπουργό Δικαιοσύνης να επικαλείται «έκτακτο κώλυμά του».
 
Ωστόσο, εκτιμάται ότι η ΝΔ πιέζεται αναφορικά με το εν λόγω νομοσχέδιο τόσο από τους 38 βουλευτές της που ζήτησαν -με επιστολή προς τον κ. Σαμαρά- να εξομοιωθεί η Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων) με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, όσο και από μητροπολίτες.
 
Οι τελευταίοι θεωρούν ότι «ο νόμος αυτός είναι αντίθετος προς την Αγία Γραφή, προς την Ελληνική σοφία και παιδεία, αλλά και προς αυτήν την απλή λογική και το αίσθημα του ανθρώπου», όπως αναφέρει ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
 
Για το θέμα των Γενοκτονιών η επίμαχη προσθήκη θα διατυπωθεί ξανά, ενώ στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης για τους ομοφυλόγιλους -«κόκκινο πανί» για κάποιους ιεράρχες- στελέχη της ΝΔ αναφέρουν πως δεν πρόκειται να υπάρξει επέκτασή του.
 
Για το θέμα των 6.500 απολύσεων από το Δημόσιο εντός του 2014 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνει αμετακίνητος τονίζοντας ότι πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου