Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014

Labirint: «Λουκέτο» έβαλε το μεγάλο ρωσικό τουριστικό πρακτορείο - 3 εκ. ευρώ τα χρέη σε Ρόδο και Κω

Άρχισαν τα όργανα με τις αφερέγγυες ανατολικοευρωπαϊκες σλαβικές ταξιδιωτικές εταιρίες με δυνατά "κανόνια" και εκατομμύρια χρέη.


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Ρόδο και στην Κω το κλείσιμο του μεγάλου ρωσικού τουριστικού πρακτορείου, καθώς ήδη έχουν δημιουργηθεί χρέη, ενώ προκλήθηκαν επεισόδια και με τουρίστες.

Οι τουριστικοί επιχειρηματίες των δύο νησιών κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα μετά από την πτώχευση του ρωσικού πρακτορείου Labirint Travel. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας rodiaki.gr, τα χρέη του ρωσικού πρακτορείου, μόνο στα ξενοδοχεία Ρόδου και Κω, προσεγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, η ανησυχία των τουριστικών επιχειρηματιών είναι μήπως προκληθούν σοβαρά προβλήματα, με δεδομένο ότι στη Ρόδο βρίσκονται περίπου 5.000 τουρίστες του συγκεκριμένου πρακτορείου.

Παράγοντες της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου, βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με την αρμόδιους του υπουργείου Τουρισμού, επιδιώκοντας να υπάρξει λύση με πολιτική παρέμβαση και να αποφευχθούν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στο αεροδρόμιο της Ρόδου, έχουν προκληθεί μικροεπεισόδια με εγκλωβισμένους τουρίστες του πρακτορείου, που πιθανόν να πάρουν σοβαρές διαστάσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, αν δεν δοθούν λύσεις.

Πάντως, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Ανδρέας Ανδρεάδης, προειδοποίησε ότι ίσως αυτή να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς εκτίμησε ότι η ζημιά στην ελληνική οικονομία από την κρίση στην Ουκρανία υπολογίζεται στα 300 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου