Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ήρθε η ώρα να εξηγήσουν στο ΣΔΟΕ πως γεννήθηκαν τόσο "τυχεροί" - Παίκτης κέρδισε 8.700 φορές!!!Το ΣΔΟΕ ερευνά 386 υποθέσεις μεγάλων παικτών του ΟΠΑΠ - Βρέθηκε παίκτης που θα έπρεπε να παίζει 24 δελτία την ημέρα επί 365 ημέρες και πάντα κέρδιζε - Η έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα συνεχιστεί και για τα προηγούμενα χρόνιαΣτα χέρια του ΣΔΟΕ και της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έπεσαν 386 ...μεγάλοι παίχτες του ΟΠΑΠ.

Και τώρα ερευνάται αν χρησιμοποίησαν τον οργανισμό για να “ξεπλύνουν μαύρο χρήμα”. Οι 386, που είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή εμφανίζονται με εκατοντάδες κερδισμένα δελτία παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.

Οι αθεόφοβοι έφτασαν μέχρι του σημείου να εμφανίζονται να παίζουν την ίδια ώρα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, αφού κάθε βεβαίωση κερδών που τους χορήγησε ο ΟΠΑΠ περιείχε πάνω από 300 κερδισμένα δελτία με την μεγαλύτερη να περιλαμβάνει 8.700 δελτία.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο φορολογούμενος που ζήτησε βεβαίωση κερδών για 8.700 δελτία θα πρέπει να έπαιζε περίπου 24 δελτία την ημέρα, επί 365 ημέρες και ήταν τόσο τυχερός που όλα τα δελτία είχαν κερδίσει κάποιο ποσό. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις τυχερών δελτίων ο ίδιος παίχτης εμφανίζεται να έχει παίξει την ίδια μέρα ακόμη και την ίδια ώρα κάποιο από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ σε διαφορετικές πόλεις.

Τα στοιχεία αυτά ήρθαν στο φως από έρευνα της Επιτροπής Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) με την ΟΠΑΠ Α.Ε. για τους κινδύνους νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, μέσω της διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών.

Η έρευνα έδειξε ότι:

• Το 2013 ζητήθηκαν από την ΟΠΑΠ Α.Ε. βεβαιώσεις κερδών συνολικού ύψους 347 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

• 386 βεβαιώσεις, συνολικού ύψους 27 εκατομμυρίων περίπου, περιείχαν άνω των 300 κερδισμένων δελτίων η κάθε μία, με την μεγαλύτερη να περιλαμβάνει 8.700 δελτία.

Τα στοιχεία αυτά διαβιβάστηκαν για έλεγχο στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και το ΣΔΟΕ.

Η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται και για τα προηγούμενα χρόνια ώστε και αυτά να διαβιβαστούν στις αρμόδιες Αρχές για έλεγχο.

1 σχόλιο:

  1. Δυο πραγματα δεν υπαρχουν στον ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας
    ΝΕΡΟ _και ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.Εκανα λαθος που γυρισα στην Πατριδα μου και εκανα μια τρύπα στον Ευβοικό κόλπο.....
    Σας ευχαριστώ θερμά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου