Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

 

Στις 18 Αυγούστου η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ κοινοποίησε την απόλυση του Ανδρέα Δαλάκα, εργαζόμενου 26 χρόνια στη ΛΑΡΚΟ, επικεφαλής του τμήματος Υψηλής Τάσης, πατέρα 3 παιδιών και κάτοικο Λάρυμνας με την προφορική αιτιολογία ότι ο εργαζόμενος πήγε «ενάντια στα συμφέροντα της ΛΑΡΚΟ».

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Μετάλλου οι λόγοι απόλυσης είναι εκδικητικοί λόγω της τίμιας συμπεριφοράς του Ανδρέα Δαλάκα και της απόφασης του να υπερασπισθεί την αλήθεια στο Δικαστήριο, ως όφειλε και του επέβαλε η συνείδηση του. Επιπλέον με την απόλυση  του εργαζόμενου  η διορισμένη Διοίκηση της  ΛΑΡΚΟ έχει στόχο να τρομοκρατήσει  όποιον « σηκώνει κεφάλι» εν όψει και της σχεδιαζόμενης ιδιωτικοποίησης  της βιομηχανίας αλλά και να  εξασφαλίσει «σιγή ιχθύος» από τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία  για τα εργοδοτικά και περιβαλλοντικά εγκλήματα  της ΛΑΡΚΟ.

Ειδικότερα,  το 2008 από τους χώρους στο βουνό Κοκκίνι εκεί όπου η ΛΑΡΚΟ αποθέτει μπάζα, σκουριές, κάρβουνο ξέσπασε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καεί δασική έκταση, και ελαιοπερίβολα κατοίκων της περιοχής.

Μεταξύ των μαρτύρων που αυτεπάγγελτα κάλεσε η Πυροσβεστική Αταλάντης ήταν και ο Ανδρέας Δαλάκας ο οποίος κατέθεσε όπως και οι άλλοι μάρτυρες την αλήθεια, ότι η φωτιά ξεκίνησε από χώρο της ΛΑΡΚΟ για τον οποίο είναι υπεύθυνη και ελέγχει τη φύλαξή του. Το ίδιο δήλωσε, όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες, στο πρωτόδικο δικαστήριο στο οποίο η ΛΑΡΚΟ καταδικάστηκε.

Πριν λίγους μήνες, πριν εκδικαστεί στο εφετείο η υπόθεση, η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ κάλεσε τον Ανδρέα Δαλάκα και εκβιαστικά, απειλώντας τον με απόλυση, του ζήτησε να αλλάξει την πρώτη μαρτυρία.  Ο εργαζόμενος αρνήθηκε να υποκύψει στις απειλές και  επέμενε ως έχει ηθική υποχρέωση  να υπερασπισθεί την αλήθεια με αποτέλεσμα  η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ να προχωρήσει στην εκδικητική απόλυσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων και της τοπικής κοινωνίας που αντιστέκονται στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και περιβαλλοντικές παραβιάσεις της εταιρείας.
   
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον διωκόμενο εργαζόμενο της ΛΑΡΚΟ. Καλούμε τη Διοίκηση  της εταιρείας   να πάρει πίσω   την κατάφωρα άδικη, εκδικητική και εκφοβιστική  απόλυση και να επανέλθει  άμεσα  ο εργαζόμενος στην εργασία του.


ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου