Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Βενιζέλος: Ο άνθρωπος που έκανε τον ΓΑΠ να φαίνεται ηγέτης και το ΠΑΣΟΚ...άσυλο !


Υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι ανάμεσα μας -νέοι στην πλειοψηφία τους- που είναι αόρατοι για τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. 

Πού βρίσκονται οι 1,5 εκατομμύριο πραγματικοί άνεργοι; Πού είναι οι παραπάνω από 500.000 νέοι που δεν βρίσκουν δουλειά;

Είναι ακόμα ένα μεγάλο επίτευγμα των προπαγανδιστικών μηχανισμών που εξαφάνισαν, όχι την ανεργία αλλά τους άνεργους. Αυτοί είναι πολιτικά αόρατοι αλλά οι 300 που σφάζονται για τον Βαγγέλη και τον Γιώργο είναι πρώτη μούρη στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Οι άνεργοι υπάρχουν μόνο σαν στατιστική, σαν ένας αριθμός που αυξάνεται ιλιγγιωδώς ...

Αλλά εμείς θα ασχοληθούμε με τους ένοχους τους εγκλήματος της ανεργίας... 

Ζούμε, λοιπόν, ιστορικές αλλά και στιγμές αποκαθήλωσης.

Σήμερα, Τετάρτη 3 του Σεπτέμβρη, το ΠΑΣΟΚ έχει γενέθλια.

Το προεόρτια τα έζησε ο Βενιζέλος στο Ζάππειο, δεν ξέρω αν σήμερα σβήσει τα 40 κεράκια αλλά το κλίμα είναι... καλά σαράντα! 

Μετά από 40 χρόνια που ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, είναι γεγονός ότι διαμόρφωσε μια κοινωνική και ταξική Ελλάδα πολύ διαφορετική και προοδευτικότερη από τα «μαύρα» χρόνια πριν και κατά τη διάρκεια της χούντας, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι!

Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα είναι κομμάτι της μεταπολιτευτικής πολιτικής ιστορίας που μαζί με τη ΝΔ του Καραμανλή οριοθέτησαν και χάραξαν την πορεία της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε «κλειδωμένη» στον αυτόματο την ευρωπαϊκή πορεία αλλά συνέβαλλε καταλυτικά στην κοινωνικοοικονομική αναδιάρθρωση της. 

Στη συνέχεια ήρθαν οι φτωχοί συγγενείς, ο Σημίτης με την εκσυγχρονιστική κουστωδία του, ο υιός Γιώργος και ο... επισπεύδων Βενιζέλος για να βάλουν το ΠΑΣΟΚ στο δρόμο προς το νεκροταφείο.

Προφανώς πρόκειται περί άθλου, να πάρουν ένα κόμμα από 48% και να το φτάσουν στο 8% και ακόμα χαμηλότερα και μάλιστα να πανηγυρίζουν! 

Το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ πέθανε με την υπογραφή του μνημονίου, παραμένει στην εντατική το κυβερνητικό και διαπλεκόμενο κομμάτι του μέχρι και τις επόμενες εκλογές.

40 χρόνια μετά, κι απ' ότι καταλάβαμε από το Ζάππειο, στη Χαριλάου Τρικούπη ακόμη δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην κοινωνία. Νομίζουν ότι ένας Ιορδάνης... όχι ο ποταμός θα τους γλιτώσει και θα τους ξεπλύνει τις αμαρτίες.

Του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου