Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

Το ιστορικό χωριό "ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ" επισκέφτηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διβριωτών

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διβριωτών επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο ιστορικό χωριό "ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ", ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της εκεί τοπικής Ελληνικής Ομογένειας ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ. 
  
Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου παρουσίασε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στους Έλληνες ομογενείς, στον αύλειο χώρο της Ορθόδοξης εκκλησίας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας, Έξαρχου Ουγγαρίας και Κεντρικής Ευρώπης κ.κ Αρσένιου Καρδαμάκη, του Α΄ Γραμματέα - Πρόξενου της Ελληνικής Πρεσβείας στην ΟΥΓΓΑΡΙΑ κου Ιωάννη Σταματέκου, του Προέδρου Συλλόγων Ελλήνων Ουγγαρίας κου Κουκουμτζακη Γεωργίου, του τ. Προέδρου Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Ουγγαρίας κου Σκεύη Θεόδωρου και του τ. Δημάρχου του ομώνυμου δήμου ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, κου Ριζογιάννη Κωνσταντίνου.
  
Προηγήθηκε θεία λειτουργία στον ιερό ναό Κωνσταντίνου κ Ελένης, όπου έγινε Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ Αρσένιου, συμμετέχοντος και του ιερέα του χωριού μας, Πατέρα Αθανάσιου Χρόνη.
 
Ο Σύλλογος συνέχισε το οδοιπορικό του στην Ουγγαρία και στην Αυστρία, επισκέφτηκε τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα των χωρών αυτών, προσεγγίζοντας την ιστορία αλλά και την κουλτούρα του κάθε τόπου.
 
Σαράντα τέσσερα χρόνια τώρα, ο Σύλλογος είναι παρών στα τοπικά δρώμενα, με δράσεις στον πολιτισμό, την παράδοση, την ψυχαγωγία, την ανάδειξη και διατήρηση εθίμων και πολιτιστικής κληρονομιάς, στην κοινωνική προσφορά αλλά και στην σύσφιξη σχέσεων του τόπου μας με την ελληνική ομογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου