Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί ο λεγόμενος αντιρατσιστικός νόμος είναι το απόλυτο έκτρωμα

  
Αυτή την Παρασκευή στην Βουλή θα ψηφιστεί νομοσχέδιο σταθμός στη υποβάθμιση των δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη. 

Αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα, η κυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά, προσπαθεί να το περάσει στα μουλωχτά στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, γιατί το όλο εγχείρημα δεν είναι τίποτε λιγότερο από μια δια νόμου κατάργηση του Συντάγματος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ Αθανασίου, υποστηρίζει ότι ο αντιρατσιστικός νόμος είναι αναγκαίος για να αντιμετωπισθούν διάφορα ρατσιστικά φαινόμενα βίας. Καταρχήν, είναι μια μεγάλη έκπληξη που ο κ. Αθανασίου δείχνει ενδιαφέρον για την βία. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ο υπουργός που αυτό το καλοκαίρι, πάλι σε θερινό τμήμα της Βουλής, πέρασε το νόμο 4274 που αποφυλακίζει πρόωρα μεγαλεμπόρους ναρκωτικών. Είναι ο ίδιος υπουργός όπου στην διάρκεια της θητείας του το υπουργείο Δικαιοσύνης έδινε αλλεπάλληλες άδειες εξόδου σε δολοφόνους τρομοκρατικών οργανώσεων.

Αλλά, προς χάριν του διαλόγου, ας υποθέσουμε ότι ο κ. Αθανασίου λίαν προσφάτως έγινε υπεραισθητός στα θέματα εγκληματικότητας και βίας. Πως αποδεικνύει ότι η ελευθερία του λόγου ευθύνεται για τα συγκεκριμένα κρούσματα βίας; Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια όλα τα εγκλήματα, ανεξαρτήτως κινήτρου, έχουν γνωρίσει αλματώδη άνοδο. Γιατί μόνο τα εγκλήματα με ρατσιστικά κίνητρα ενδιαφέρουν την κυβέρνηση; Γιατί η κυβέρνηση που αφήνει ελεύθερους τους έμπορους ναρκωτικών, τρομοκράτες, παιδεραστές και βιαστές, ξαφνικά την ενδιαφέρει μόνο η βία με τα συγκεκριμένα κίνητρα και μάλιστα βρίσκει ένοχη για αυτά την συνταγματική ελευθερία του Έλληνα πολίτη να σκέπτεται και να εκφράζεται ελεύθερα; Γιατί οι αυστηρότερες ποινές για εγκληματικές πράξεις δεν είναι η λύση στο πρόβλημα;

Κανένα από αυτά τα ερωτήματα και πολλά άλλα δεν θα τεθούν στην Βουλή, αλλά ούτε και στα ΜΜΕ. Κατά κάποιο τρόπο θα πρέπει να δεχθούμε ότι ο δημόσιος διάλογος που διεξάγεται στα ΜΜΕ για αυτό το θέμα είναι μεταξύ αυτών συμφωνούν με το νόμο και αυτών που συμφωνούν πολύ. Το μόνο που μπορούμε να ακούσουμε για τους διαφωνούντες προέρχεται από τους συμφωνούντες και περιορίζεται στους χαρακτηρισμούς ότι οι διαφωνούντες είναι λυσσασμένοι, υστερικοί, ρατσιστές και φασίστες.

Λέγεται ως επιχείρημα ότι ο νόμος αυτός είναι επίσης αναγκαίος γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση διεκδικεί από τα κράτη μέλη να νομοθετήσουν ακριβώς έτσι. Άλλο ένα ψέμα. Η ΕΕ καλεί τα κράτη να πάρουν μέτρα κατά της ρατσιστικής βίας χωρίς να έχει συγκεκριμένες συνταγές για το πως θα γίνει αυτό. Ειδικά το θέμα της ελευθερίας του λόγου, η ΕΕ το αφήνει αποκλειστικά στην κρίση της κάθε κράτους.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτό το νομοσχέδιο προϋποθέτει σημαντικές ποσότητες ψεύδους και προπαγάνδας. Η φύση του νομοσχεδίου επιβάλλει μια ρητορεία που βασικό σκοπό έχει να αποφύγει και συσκοτίσει όλα τα ουσιώδη ζητήματα γύρο από αυτό το θέμα. Έτσι καλούμαστε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι με αυτό το νομοσχέδιο πολιτικοποιείται ο ρόλος του δικαστή, αφού καλείται να αποφασίζει για το ποιες πολιτικές απόψεις είναι επιτρεπτές σύμφωνα με τους κυβερνώντες και ποιες όχι. Καλείται ο δικαστής να αποφασίζει για το ποιες είναι οι ορθές απόψεις για ιστορικά γεγονότα που το άτομο δικαιούται να έχει και ποιες όχι. Αν όλα τα παραπάνω δεν είναι μια κατάφωρη παραβίαση των κανόνων της αστικής δημοκρατίας, τότε όλα επιτρέπονται στους κυβερνώντες.

Οι αρχές του διαφωτισμού που απελευθέρωσαν το άτομο από τα δεσμά των κρατούντων, της δεισιδαιμονίας και της αυθεντίας υποχωρούν μπροστά στην επίθεση των νεοσκοταδιστών της πολιτικής ορθότητας. Ο πολίτης πλέον δεν κρίνεται ικανός να ερευνά και να συνδιαλέγεται ελεύθερα. Οι κρατούντες ξέρουν καλύτερα.

Οφείλουμε πάντως να αναγνωρίσουμε στον κ. Σαμαρά και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας την πολιτική συνέπεια που τους διακρίνει. Με τον ΕΝΦΙΑ και όλους τους άλλους φόρους προχωρούν στην δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας στην Ελλάδα. Με τον νόμο λογοκρισίας που θα ψηφίσουν προχωρούν στην κρατικοποίηση του πολιτικού διαλόγου. Η παράδοση της σοσιαλμανίας είναι τελικά η μόνη παράδοση της Νέας Δημοκρατίας. Κρίμα που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή σχεδιάζει για το μέλλον όλα αυτά που οι ίδιοι εφαρμόζουν σήμερα.

Αυτή την εβδομάδα με συνοπτικές διαδικασίες και με περιορισμένο και ελεγχόμενο διάλογο η κυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά θα καταργήσει δια νόμου μια βασική συνταγματική ελευθερία των Ελλήνων πολιτών. Μετά από την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου δεν θα υπάρξουν μαζικές συλλήψεις και διώξεις. Τα πράγματα θα κινηθούν στους συνήθεις ρυθμούς. Όμως πίσω από αυτή την ψευδή αίσθηση της ομαλότητας κάτι σημαντικό θα έχει αλλάξει. Για πρώτη φορά μετά από την αποκατάσταση της δημοκρατίας το κράτος ξαναμπαίνει στην διεύθυνση του πολιτικού διαλόγου. Αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα σε αυτή την κατηφόρα. Ότι ακολουθήσει πλέον θα είναι απλά οι συνέπειες. Φαίνεται, πως τα 40 χρόνια είναι το χρονικό διάστημα στο οποίο πολλά ξεχνιούνται.

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ

3 σχόλια:

 1. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΑΜΠΕΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ή ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.

  ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΞΙΑ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΗΘΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΘΑΨΕΙ ΤΗΝ "ΑΛΗΘΕΙΑ" ΤΟΥΣ.

  ΔΙΟΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΝΟΜΟΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

  ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΣΟ ΑΠΟΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

  Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 500 Ή 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ" ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ;

  ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ...

  ΑΜΕΣΩΣ Η ΣΚΕΨΗ ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ;

  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ;

  Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.

  ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ Ή ΟΠΟΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ.

  Η ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ.

  ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '80. ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

  ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΠΕΙΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ;

  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ. Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ.

  ΚΑΙ Η ΕΞΑΡΣΗ ΒΙΑΣ; Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Η ΒΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΙΓΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ. ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ; Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ. Ο ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΨΗΦΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ. ΕΝΟΙΩΣΑΝ ΔΥΝΑΤΟΙ. ΚΑΙ ΕΠΡΑΞΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΝ, ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΒΙΑ. ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΘΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΥΣΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΘΩΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.

  ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ.

  ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΉΣΑΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ; Η ΜΗΠΩΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ Ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ;

  ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΠΥΛΩΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΤΟΤΕ ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ; ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ;

  Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΤΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΕΙΡΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙ.

  ΑΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΥΨΟΥΜΕ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΟΥΜΕ. ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΠΡΟΒΕΙΑ.

  ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ, ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΕΝΟΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου