Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ


          Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το «αυγό » του  φασισμού συνεχίζει να έρπει.

Το πιστοποιεί:
  • η ανάκαμψη των  ναζιστικών «ταγμάτων εφόδου» με τις επιθέσεις τους εναντίον αλλοδαπών μεταναστών, ομοφυλόφιλων, ελλήνων αντιφασιστών
  • η σχέση στελεχών της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού με βουλευτές και στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης ( δημοσιοποίηση  συνομιλίας Κασιδιάρη – Μπαλτάκου - πρόθεση του τελευταίου να συγκροτήσει ακροδεξιό κόμμα που θα στηρίζει την κυβέρνηση κλπ).                                             

Το αποδεικνύει:
  • η ολοφάνερη έλλειψη κυβερνητικής βούλησης να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιρατσιστική νομοθεσία, 
  • η μη εξάρθρωση των ναζιστικών θυλάκων στους κόλπους  των Σωμάτων Ασφαλείας.


        Το φαινόμενο της ανόδου των δυνάμεων του φασισμού και της ακροδεξιάς  αποκτά απειλητικές διαστάσεις σε μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών κοινωνιών αλλά και στη χώρα μας, τροφοδοτούμενο από την τρομακτική κοινωνική κρίση και  από τα αδιέξοδα της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Ιδίως στην Ελλάδα, οι μνημονιακές πολιτικές της εξαθλίωσης, της ταπείνωσης, της εξάλειψης κάθε ίχνους κοινωνικής αλληλεγγύης από τη λειτουργία του κράτους,  έχουν ενισχύσει σημαντικά τη διείσδυση ή την ανοχή των ναζιστικών και φασιστικών ιδεών σε τμήμα της κοινωνίας.
   
        Καλούμε όλους τους φίλους και τις φίλες του ΣΥΡΙΖΑ , όλους τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες, να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό. Με εργαλείο την αλληλεγγύη χωρίς διακρίσεις, τον πολιτισμό και τις αξίες του αντιφασιστικού κινήματος, να συγκροτήσουν ένα ευρύ και αγωνιστικό  μέτωπο αντιπαράθεσης με το πιο σκοταδιστικό τερατούργημα που γέννησε ποτέ η  Ιστορία.

        Καλούμε όλους τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες, όλα τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες του ΣΥΡΙΖΑ της Φθιώτιδας να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία που θα  πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18/8 στην Πλ. Πάρκου στη Λαμία στις 8μμ και στην αναμετάδοση της συναυλίας στον ίδιο χώρο την Παρασκευή 7μμ.
   
       Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις χωρίς κομματικά πανό, σεβόμενος τη θέληση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα και της επιτροπής μνήμης « ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ».
                                                                   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου