Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχεται η νέα μεγάλη "Κεντροδεξια";


Ο Βενιζέλος όταν ήταν στην κυβέρνηση Παπανδρέου ζοριζόταν πολύ. Δίπλα τότε στον Παπανδρέου έδειχνε να ασφυκτιά. Σήμερα στην κυβέρνηση Σαμαρά έχει μία άνεση. Δίπλα στον Σαμαρά κανένα πρόβλημα.

Σήμερα υπερασπίζεται την κυβέρνηση Σαμαρά με πρωτοφανές πάθος και με δηλώσεις επί δηλώσεων. Τότε επί Παπανδρέου ήταν εκκωφαντικά σιωπηλός όταν στελέχη της αριστεράς ή της λαϊκής δεξιάς ή του Βενιζελο-Σημιτικού μπλοκ "πετροβολούσαν" τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του.

Ουδέποτε ο Βενιζέλος υπερασπίστηκε με τόσο πάθος και ένταση κάποια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οσο σήμερα την κυβέρνηση της δεξιάς του Σαμαρά.

Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι "ωρίμασαν" τα πράγματα για τη δημιουργία μιας μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης με τη συμμετοχή Καρατζαφέρη και Καμένου, αλλά και γιατί όχι και του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα λένε. Και σκοπός στην προκειμένη περίπτωση είναι ανακοπή του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία.

Πέρα από τις επιτυχείς εξετάσεις που έχει δώσει σε αυτή τη δεξιά κυβέρνηση, είναι φανερό ότι ο κ. Βενιζέλος ταιριάζει απόλυτα σε ένα τέτοιο κεντροδεξιό σχήμα. 

Είναι αδύνατο άλλωστε να φανταστεί κάποιος τον κ. Βενιζέλο να μετέχει σε οποιαδήποτε κεντροαριστερή προσπάθεια στο πλευρό π.χ. του Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου