Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Λυκούδης


Ο Σπύρος Λυκούδης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία τον ενημερώνει ότι αποχωρεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ.

Στην επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά το εξής: «Δηλώνω ότι δεν ανήκω πια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ και παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής».
 
Ο κ. Λυκούδης εξέδωσε και μια ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίει τους λόγους αποχώρησής του από την ΔΗΜΑΡ.
 
«Κατέθεσα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής την ανεξαρτητοποίησή μου από την Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ.

Παραμένω στη Βουλή ως ανεξάρτητος Βουλευτής.

Η ανεξαρτητοποίηση αυτή συνοδεύει την απόφασή μου να αποχωρήσω από την ΔΗΜΑΡ.

Βρίσκομαι από πολύ καιρό σε μεγάλη απόσταση από βασικές πλευρές πολιτικής και λειτουργίας του κόμματος. Προσπάθησα όσο μπορούσα για να αποτρέψω την συνεχή φθίνουσα πορεία της ΔΗΜΑΡ. Δεν τα κατάφερα.

Μια σειρά σοβαρά λάθη και αδιέξοδες πολιτικές, οδήγησαν το κόμμα που με τόσες ελπίδες γεννήσαμε πριν 4 χρόνια, στην μεγάλη εκλογική ήττα και στα σημερινά αδιέξοδα.

Είχα την ελπίδα ότι μετά το οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα, θα μπαίναμε σε μια φάση σοβαρότητας αυτογνωσίας και περισυλλογής με στόχο την επιστροφή στις σταθερές αφετηρίες της γέννησής μας.

Δυστυχώς πράξαμε και πράττουμε ακριβώς το αντίθετο.

Επιμονή σε πολιτικές που εκθέσαμε και απέρριψε η κοινωνία, εσωστρέφεια, αντιπαλότητες ομάδων, ακατανόητες φιλοδοξίες για την διαχείριση μιας ασήμαντης εξουσίας στον κομματικό μικρόκοσμο μας.

Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθήσω αυτή την πορεία.

‘Οσοι με γνωρίζουν καταλαβαίνουν πόσο δύσκολη είναι για μένα αυτή η αποχώρηση αλλά και πόσο σύμφωνη με την συνείδησή μου.

Ελπίζω αυτές τις δύσκολες ώρες της απομάκρυνσης, να κρατήσουμε σε κάθε πλευρά την ψυχραιμία μας και να επιδείξουμε την ευπρέπεια και το ήθος που ταιριάζει στην δική μας Αριστερά.

Θέλω να χαιρετίσω όλους τους συντρόφους συναγωνιστές και φίλους, που για δεκαετίες πορευόμαστε μαζί και σήμερα συμπάσχουμε είτε εκτός είτε εντός ΔημΑρ, και να τους πω πως οι δεσμοί μας παραμένουν άρρηκτοι και πως θα συναντηθούμε οπωσδήποτε ξανά σε νέες προσπάθειες. Η ελληνική κοινωνία αναζητά διεξόδους και πολιτικές που θα προσφέρουν λύσεις. Η μεταρρυθμιστική πλευρά και εγώ θα είμαστε παρόντες και θα συνεχίσουμε.

Σ αυτό το πεδίο θα ξαναβρεθούμε».

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΠΟΡΕΙΑ ΚΟΥΒΕΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ. Ο ΛΥΚΟΥΔΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΣΤΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΤΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου