Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λαμιέων για τα διόδια


   Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Λαμιέων με αφορμή την συνεχιζόμενη συζήτηση και τις επαναλαμβανόμενες συσκέψεις, για το πρόβλημα των διοδίων, που επικεντρώνεται σε δικαστικές προσφυγές, σε συσχετισμό της πληρωμής τους με την ολοκλήρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου, σε διαπραγμάτευση του ποσού των διοδίων ή και του τρόπου καταβολής του και δεν έχει σαν κυρίαρχη και επικρατούσα θέση την κατάργηση όλων των διοδίων και των νόμων που τα επιβάλουν

Σ η μ ε ι ώ ν ε ι :

1.       Έτσι δεν εξασφαλίζεται η ουσιαστική επίλυση του προβλήματος σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Δημιουργούνται μόνο αυταπάτες και περνάει ο καιρός χωρίς να γίνεται τίποτε. Διευκολύνονται εκείνοι που θέλουν να φορέσουν τον μανδύα του αγωνιστή.

2.       Η λύση του προβλήματος και η κατάργηση των διοδίων θα έρθει μέσα από την κατάργηση των Συμβάσεων Παραχώρησης, που η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όλους τους θιασώτες της Ε.Ε. και της ελεύθερης οικονομίας στηρίζουν. Οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ πως πρέπει να καταργηθούν μόνο οι νόμοι παραπέμπουν απλά σε διαπραγμάτευση για το ποσόν των διοδίων, που φυσικά αποδέχεται αφού θεωρεί αποδεκτή διαδικασία της πραγματοποίηση Συμβάσεων Παραχώρησης.

3.       Τα αιτήματά μας, χωρίς καμιά έκπτωση, πρέπει να αφορούν την κατάργηση όλων των διοδίων, των αποφάσεων της βουλής που τα καθορίζουν και των Συμβάσεων Παραχώρησης που τα προβλέπουν.

   Δεν μπορεί να υπάρξει κοινό μέτωπο και ενότητα των παρατάξεων που υποστηρίζουν διαφορετικά πράγματα. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε με τον κ. Κοτρωνιά που θέλει άλλο τρόπο πληρωμής των διοδίων, τους κ.  Σταυρογιάννη, Σαγιά και Στασινό που μιλάνε για κάποια μείωση της τιμής των διοδίων ούτε με την κα. Αντωνίου που βλέπει λαϊκά μέτωπα χωρίς ενιαίο στόχο και δεν αντιτίθεται στις Συμβάσεις Παραχώρησης που συνιστά η Ε.Ε.

   Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί, πως, μόνο κάτω από τα αιτήματα  κατάργησης όλων των διοδίων και όχι στις Συμβάσεις Παραχώρησης, μπορούν να συσπειρωθούν ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, να  χτίσουν κοινό μέτωπο δράσης που φυσικά μπορεί να αγκαλιάσει και άλλα ζητήματα και να ασκήσει πιέσεις ικανές να έχουν αποτέλεσμα.ΛΑΜΙΑ              18/9/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου