Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Θα είναι βουλευτές την Δευτέρα στο συλλαλητήριο;


Στην εκπομπή του ΛΑΜΙΑ FM-1 «Τα παράπονα σας στον Δήμαρχο» πολλοί ακροατές ρωτούσαν αν στην διαδήλωση της Δευτέρας θα παραβρεθούν και οι βουλευτές της Φθιώτιδας.

Χωρίς να τους έχουμε ρωτήσει υποθέτουμε ότι θα κόψουν… ρόδα μυρωμένα!

Ο μεν ένας- ο μοναδικός, ο τρισμέγιστος, ο άνω θρώσκων- λόγω της υπουργικής του ιδιότητας, είναι αδιανόητο να μετέχει σε διαδήλωση, αμφίβολο είναι αν ποτέ, έστω στην φοιτητική του ζωή, είχε πάρει μέρος σε πορεία.

Οι άλλοι τρείς; (Ο Βασίλης Κυριακάκης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα μετέχει). Δεν είναι εκλεγμένοι από αυτούς που θα συγκεντρωθούν μεθαύριο το μεσημέρι στην Πλατεία Πάρκου;

Τη Δευτέρα λένε οι πολίτες, πρέπει να είναι εκεί για να ακούσουν και να μεταφέρουν την κραυγή αγωνίας και απελπισίας των σύγχρονων Ελεύθερων Πολιορκημένων Φθιωτών συμπολιτών τους.

Αντιλαμβάνεται βέβαια κανείς την θέση τους σε σχέση με την στάση τους στην Βουλή, κατά την αναθεώρηση των λεόντειων και χαριστικών υπέρ των εταιριών συμβάσεων παραχώρησης της δημόσιας περιουσίας που είναι και οι εθνικοί δρόμοι.

Αν παραβρεθούν πιθανόν να αποδοκιμαστούν από τους αγανακτισμένους πολίτες, αλλά αυτή είναι η πολιτική και προσωπική γενναιότητα, να αντέχεις την δημόσια κριτική και την λαϊκή δυσθυμία που ενίοτε προκαλούν οι επιλογές σου.

Γιατί τα προσχήματα και οι προφάσεις έχουν καταρρεύσει πια. Η οργή του λαού μοιάζει με ποτάμι που αργοκυλάει κι όσο κατεβαίνει τόσο διογκώνεται και γίνεται πιο ορμητικό και στο πέρασμα του συμπαρασύρει ότι βρίσκει στην άτακτη ροή του.

Γιατί αν το συλλαλητήριο της Δευτέρας πετύχει ,έχει κόσμο και παλμό είναι βέβαιο ότι δεν θα περιοριστεί στο θέμα των διοδίων.

Θα είναι μια γενικότερη κατακραυγή της πολιτικής που πισωγύρισε τούτο το λαό 50 και πλέον χρόνια , στερώντας του κι αυτή την αξιοπρέπεια να ζει περήφανα, τον έκαναν επαίτη και ικέτη στα κοινωνικά συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία, ρακοσυλλέκτη και ψωμοσυλλέκτη στους κάδους σκουπιδιών και στα υπολείμματα των λαϊκών αγορών.

Τι χειρότερο μπορεί να υπομένει τούτος ο λαός;

lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου