Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Σύσκεψη για τον καταρροϊκό πυρετό στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 

Σύσκεψη για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου του καταρροϊκού πυρετού, που προσβάλει τα αιγοπρόβατα σε ολόκληρη τη χώρα, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Υψηλάντη 1, Λαμία),  με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη και με τη συμμετοχή του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Γιώργου Κελαϊδίτη, εκπροσώπων των κτηνοτρόφων από όλη την Περιφέρεια καθώς και στελεχών των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Ο καταρροϊκός πυρετός είναι λοιμώδες ιογενές νόσημα που μεταδίδεται με αιματοφάγα έντομα (σκνίπες) του γένους Culicoides. Προσβάλλει όλα τα  μηρυκαστικά, αλλά μόνο τα πρόβατα εμφανίζουν κλινικά συμπτώματα. Ο συγκεκριμένος ιός δεν προσβάλλει τον άνθρωπο.


Επειδή δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για τα άρρωστα ζώα και ο μόνος τρόπος προστασίας των ζώων είναι η καταπολέμηση των εντόμων που μεταδίδουν την νόσο, στην σύσκεψη θα εξεταστεί η δυνατότητα ψεκασμού όλων των κτηνοτροφικών μονάδων με κονδύλια της Περιφέρειας καθώς και η εκπαίδευση των κτηνοτρόφων στη σωστή χρήση των απαραίτητων εντομοκτόνων για μελλοντικούς ψεκασμούς των κτηνοτροφικών μονάδων από τους ίδιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου