Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Πολωνή ευρωβουλευτής: Η δυτική κοινωνία δέχεται «ασύμμετρο» πόλεμο από παντούΗ δυτική κοινωνία δέχεται ασύμμετρο πόλεμο από όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με την Πολωνή ευρωβουλευτή των Ευρωπαίων Συντηρητικών, Anna Fotyga. 

Η ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Ρεφορμιστών και πρόεδρος της επιτροπής ασφάλειας και άμυνας της Ευρωβουλής, τόνισε την ανάγκη εύρεσης «συναίνεσης» μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ αναφορικά με τις σύγχρονες προκλήσεις στη γειτονιά της ΕΕ. 

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι σημαντικές. Το βασικό ζήτημα είναι να επιτευχθεί συναίνεση σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσουμε λογικά τις προκλήσεις τόσο στη νότια και ανατολική γειτονιά μας», είπε σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ευρωβουλής.
    
Ασύμμετρος πόλεμος κατά της Δύσης

Ερωτηθείσα εάν το Ισλαμικό Κράτος απαιτεί μια διαφορετική απάντηση από την ΕΕ, η Πολωνή ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι η δυτική κοινωνία είναι αντιμέτωπη με έναν «ασύμμετρο» πόλεμο από όλες τις κατευθύνσεις. 

«Δεν ξέρουμε τι πρόκειται να μας χτυπήσει: μαχητές στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας ή το ριζοσπαστικό Ισλαμικό Κράτος; Το ότι παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη έλκονται από αυτά τα είδη των ιδεών είναι αποκαρδιωτικό. Πρέπει να ενισχύσουμε και να συντονίσουμε τα αντιτρομοκρατικά μέτρα που έχουμε στη διάθεσή μας και να διακόψουμε τις πηγές χρηματοδότησης του ριζοσπαστικού ισλαμισμού», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου