Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Απάντηση του Διοικητή Γ.Ν.Λιβαδειάς για το μηχάνημα ωρομέτρησης βάρδιας

Πρόσληψη ιατρικού προσωπικού στο Γ.Ν.Λιβαδειάς - Υπογραφή σύμβασης για την εγκατάσταση Φυσικού Αερίου στο Γ.Ν.Θηβών


Ο διοικητής του νοσοκομείου της Λιβαδειάς, με ανακοίνωση του, απαντά άμεσα στους εργαζόμενους και στην καταγγελία τους, ότι είχε ήδη παραγγείλει και σκόπευε να εγκαταστήσει μηχάνημα ωρομέτρησης βάρδιας, με τη χρήση δαχτυλικού αποτυπώματος.

Ο κος Ρουσόπουλος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι το μηχάνημα είχε παραγγελθεί αλλά δέχθηκε την ουσία της καταγγελίας των εργαζομένων, καθώς κατά τη νομική διερεύνηση του θέματος διαπίστωσε ότι μία τέτοια συσκευή παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Ωστόσο ο κος διοικητής διαβεβαιώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι σύστημα ωρομέτρησης άλλου τύπου θα εγκατασταθεί και μάλιστα σύντομα στο νοσοκομείο. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Λιβαδειάς αναφέρεται επίσης στην υπογραφή σύμβασης για την εγκατάσταση Φυσικού Αερίου στο Γ. Ν. Θηβών καθώς και στη πρόσληψη ιατρικού προσωπικού στο Γ. Ν. Λιβαδειάς:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
5η Υγειονομική Περιφέρεια
Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
Π. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - Γ.Ν.ΘΗΒΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ 
ΛΙΒΑΔΕΙΑ-Γ.Ν.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Γραφείο Διοικητή 
Λιβαδειά 09/09/2014
Αριθμ. Πρωτ. 415
      Υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στον Διοικητή των Γ. Ν. Λιβαδειάς και  Θήβας κ. Ρουσόπουλο Κωνσταντίνο και στον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας AΦΟΙ ΜΑΡΗ Ο.Ε.  για την εγκατάσταση Φυσικού Αερίου στο Γ. Ν. Θηβών.
  
Το έργο που θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα θα αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας.

Ταυτόχρονα προχωρούν με ταχύ ρυθμό οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την εγκατάσταση του  αξονικού τομογράφου  στο ίδιο Νοσοκομείο.

Επίσης εγκαταστάθηκε ο αναπληρωτής Διοικητής με αρμοδιότητα στο Γ. Ν. Θηβών κος Δεσύλας Σπύρος. 
  
Το ανωτέρω χρηματοδοτούνται  μέσω ΕΣΠΑ.

Στο Γ. Ν. Λιβαδειάς προσελήφθησαν σύμφωνα με την εξαγγελία του Υπουργού κου Βορίδη δύο (2) επικουρικοί Ιατροί ( 1 Καρδιολόγος , 1 Ακτινοδιαγνώστης ). Σημαντική επίσης είναι η απόσπαση Οφθαλμιάτρου μετά την θετική αντιμετώπιση του θέματος από τον Διοικητή  της 5ης ΥΠΕ κο Λάζαρο Μακρή, ο οποίος δύο φορές εβδομαδιαία ( Τετάρτη – Πέμπτη ) θα δέχεται το κοινό στο Γ. Ν. Λιβαδειάς και μία φορά  (Παρασκευή) στο Γ. Ν. Θηβών. 

Περί τα τέλη Οκτωβρίου θα αποσπασθεί πλήρως και στα δύο Νοσοκομεία.

Ακόμα σύμφωνα   με τις ανακοινώσεις στην πρόσφατη συνάντηση των Διοικήσεων  με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, θα προκηρυχθούν προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού προσωπικού με ταυτόχρονη επίσπευση της σχετικής διαδικασίας.  
       
Τα δύο Νοσοκομεία έγκαιρα από τα τέλη Απριλίου έχουν  αποστείλει τις ανάγκες τους αυτές. 

Σχετικά με το Βιομετρικό σύστημα ωρομέτρησης προσπαθούνται εντελώς αναιτιολόγητα (;) με υφέρπουσες φημολογίες προς τα ΜΜΕ να δημιουργηθούν   εντυπώσεις την στιγμή που το μηχάνημα δεν έχει παραγγελθεί αφού όπως γνώριζαν όλοι  άριστα θα εξεταζόταν πρώτα το Νομοθετικό πλαίσιο το οποίο διαπιστώθηκε τελικά ότι είναι και ασαφές.
  
Βέβαια σύστημα ωρομέτρησης άλλου τύπου θα εγκατασταθεί και μάλιστα σύντομα. Όσο για το κόστος, μακάρι όλα η τα εν μέρει οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο να ελύνοντο με μία αντίστοιχη δαπάνη ! Τότε ο εκάστοτε Διοικητής  θα είχε διακοσμητικό χαρακτήρα.

Ποια η σκοπιμότητα επομένως και  ποιους εξυπηρετεί η δημοσιοποίηση ενός αβάσιμου γεγονότος ανά το πανελλήνιο;

Και εν πάση περιπτώσει στο έτος 2014  ποιος ειλικρινά πιστεύει  ότι τα προσωπικά δεδομένα απειλούνται από ένα παρόμοιο σύστημα ασφαλές καθ΄ όλα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του; 

Η ανάδειξη άραγε ανύπαρκτων θεμάτων ωφελεί το Γ. Ν. Λιβαδειάς;


Αλήθεια στο Γ. Ν. Θηβών όπου ήδη λειτουργεί σύστημα ωρομέτρησης, το προσωπικό είναι δεύτερης ταχύτητας; 
  

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Γ. Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – Γ. Ν. ΘΗΒΩΝ

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


  
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1) Γραφείο Τύπου Υπουργού Υγείας  
 Εκπρόσωπο κο Ιγνατίου                                 

2) 5η ΥΠΕ Διοικητή κο Λάζαρο Μακρή
                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου