Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Γλέζος: Θα κάνουμε νέες εκλογές αν κερδίσουμε με το μπόνους των 50 εδρών

  
Την προκήρυξη νέων εκλογών, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει την αυτοδυναμία στις επόμενες εθνικές κάλπες, προανήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος με δήλωσή του στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM». 

Σύμφωνα με τη δήλωση του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «Ο εκλογικός νόμος είναι ένας νομότυπος νόμος, δεν βλέπει την ουσία. Δεν βλέπει την αρπαγή των 50 εδρών; Εμείς θα επιδιώξουμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό να μην μας δώσει με το μπόνους. Εάν όμως κερδίσουμε τις εκλογές και τις κερδίσουμε με το μπόνους, το έχουμε δηλώσει, αμέσως θα προκηρύξουμε νέες εκλογές, καταργώντας αυτόν τον εκλογικό νόμο και πηγαίνοντας στην απλή και άδολη εκλογική μάχη».

Aμεση ήταν η αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπου τονίζουν ότι οι απόψεις του Μανώλη Γλέζου δεν απηχούν ένα συλλογικό σχεδιασμό, επισημαίνοντας όμως ότι οι θέσεις που καταθέτει ο ευρωβουλευτής είναι απολύτως σεβαστές. «Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής» διευκρίνιζαν οι πηγές της Κουμουνδούρου.

Να σημειωθεί ότι για να εφαρμοστεί άμεσα (δηλαδή από τις επόμενες εκλογές) οποιαδήποτε αλλαγή στο εκλογικό σύστημα απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 200 βουλευτών. Σε άλλη περίπτωση, (αν οι αλλαγές συμφωνηθούν από λιγότερους βουλευτές) ισχύουν για τις μεθεπόμενες εκλογές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου