Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Επιτυχία της αντιτρομοκρατικής: Πρόλαβαν σχεδιαζόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα


Τρομοκρατικό χτύπημα που ετοίμαζε ομάδα που ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί που ανήκει φέρεται ότι σταμάτησε η Αντιτρομοκρατική χτες το απόγευμα σε έρευνες κατ΄οίκον σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Η Αστυνομία αξιοποίησε πληροφορίες που έλαβε και προχώρησε σε μεγάλη επιχείρηση ώστε να εντοπίσει βαρύ οπλισμό σε σπίτια στις παραπάνω περιοχές ενώ έγιναν συνολικά έξι προσαγωγές υπόπτων που ανήκουν κυρίως στον αντιεξουσιαστικό χώρο. 

Πρόκειται για άτομα που εκτιμάται ότι εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες στη Θεσσαλονίκη και ένας εξ αυτών είχε επαφές με άτομα από την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Στην ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι βρέθηκαν μπροστά σε μια ομάδα ατόμων ποινικών που έχουν επαφές με τρομοκρατία και σκόπευαν να διοχετεύσουν χρήματα σε ένα επικείμενο χτύπημα. 

H Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έρευνες σε σπίτια στο Λυκαβηττό, τα Εξάρχεια και τη Θεσσαλονίκη. Από τις έρευνες βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, μια χειροβομβίδα και πολλές σφαίρες. Σφαίρες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και κατά την έρευνα σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη. 

Βρέθηκαν ακόμα μια πλαστή ταυτότητα καθώς και χρήματα που σχετίζονται με δύο πρόσφατες ληστείες στη Θεσσαλονίκη. Όσο για την Αθήνα, επιχείρηση πραγματώθηκε έπειτα από τον εντοπισμό κλεμμένου οχήματος στα Εξάρχεια που έφερε πλαστές πινακίδες κρατικής υπηρεσίας και είχε κλαπεί πριν από δύο μήνες από την Πάτρα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου