Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Κωνσταντόπουλος: Σκηνοθετημένη προεδρολογία


Στον Εισαγγελέα Εφετών, Π. Παναγιωτόπουλο, κατέθεσε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος με αφορμή τις καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών ενόψει της Προεδρικής εκλογής.
Κατά την αποχώρηση του από το Εφετείο, ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων:
«Αν υπήρχε πολιτική θέληση για άπλετο φως θα είχαν αντιμετωπιστεί πολλά προβλήματα και δεν θα συνεχίζονταν οι πρακτικές ασκήσεις που αποτελούν θεσμική υποκρισία».
Σύμφωνα με γραπτή του δήλωση, ο κ. Κωνσταντόπουλος στην κατάθεση του ενώπιον του εισαγγελέα επανέλαβε τη θέση που έχει διατυπώσει και δημόσια περί «σκηνοθετημένης προεδρολογίας για αντιδημοκρατικές σκοπιμότητες αποφυγής των εκλογών».
 
Επίσης, επισήμανε την άποψή του ότι «η πολιτική επικοινωνιακή επιχείρηση της κυβέρνησης για εξεύρεση διαθέσιμων βουλευτών, πέραν του κυβερνητικού συνασπισμού, για να την στηρίξουν, άνοιξε τον ολισθηρό δρόμο του παρασκηνίου, με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα».
 
Όπως αναφέρεται στη δήλωση, ο μάρτυρας τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να εξηγήσει τι εννοούσε όταν έλεγε “είναι δεδομένοι” ή “θα βρεθούν με κάθε τρόπο οι 180 βουλευτές” αμέσως αφού έκλεισε βιαστικά τη Βουλή, χωρίς μέχρι τότε να έχει τη στήριξη άλλου, πέραν του εαυτού της».
 
Στη δήλωσή του ο κ. Κωνσταντόπουλος υποστηρίζει ότι «αποτελούν πρόσθετα συμπτώματα της κρίσης, ασκήσεις πολιτικής υποκρισίας και θεσμικής αδυναμίας», ο «επικοινωνιακός τρόπος» που διαχειρίζεται η κυβέρνηση «την πολλαπλή κρίση ύπαρξης και ταυτότητας της Ελλάδας» και η «εμμονή στις πρακτικές σύγχυσης και όχι διάκρισης των εξουσιών που αποκαλύπτει η ευθυγράμμιση κυβερνητικών εξαγγελιών και εισαγγελικών παραγγελιών».
 
Τέλος, αναφέρεται σε ανυπαρξία πολιτικής θέλησης των κυβερνήσεων να αντιμετωπιστεί «η διαβρωτική δράση του πολιτικού χρήματος», όταν αποκαλύπτονται σκάνδαλα στον ευρύτερο δημόσιο χώρο «και η κυβέρνηση συστηματικά εφαρμόζει την ευρεσιτεχνία της νομοθετικής άρσης του αξιοποίνου και μάλιστα αναδρομικά, από την υπόθεση SIEMENS μέχρι της υποθέσεως των υποβρυχίων, της λίστας Λαγκάρντ, των εξοπλιστικών και της έκθετης δράσης ΤΑΙΠΕΔ, ΤΧΣ και ΕΛΣΤΑΤ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου