Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Οι Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ "σπρώχνουν" τον Κουβέλη στην Προεδρία της Δημοκρατίας;


Γιατί η Κ.Ο. ζητήσε αιφνιδιαστικά το βράδυ της Παρασκευής την παραίτηση του κου Κουβέλη;..
  
Η Παρασκευή, δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, είχε έντονες αντιπαραθέσεις και τοποθετήσεις, με τον Γιάννη Πανούση και τον Γιώργο Κυρίτση να θέτουν θέμα ηγεσία και να επικρίνουν τον Φώτη Κουβέλη για την επιλογή του να παραμείνει στο τιμόνι του κόμματος, και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, με επικεφαλής τον Βουλευτή Ευβοίας κο Δημήτρη Αναγνωστάκη, να τον προτρέπει να αποσυρθεί.

Η αιφνιδιαστική πρόταση, για "απόσυρση" του Φώτη Κουβέλη από την ενεργή πολιτική, καθώς φαίνεται και εκ των υστέρων, ήταν πρωτοβουλία αποκλειστικά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, η οποία μάλιστα είχε ήδη "προαποφασίσει" και τη "βελούδινη" διαδοχή με ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν κυρίως να είναι αυτό του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Τσούκαλη.

Γιατί η Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ  όμως να θέσει ξαφνικά μία τέτοια πρόταση; Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν την Κ.Ο. σε αυτή τη πρωτοβουλία; Το εθνικό συμφέρον; Το κομματικό συμφέρον; Η σωτηρία της χώρας; Της ΔΗΜΑΡ; Τι;

Το πράμα είναι απλό... Πολύ απλό...


Οι Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν είναι ούτε προδότες, ούτε πραξικοπηματίες. Απλά δεν θέλουν εθνικές εκλογές αυτή τη περίοδο διότι δεν είναι σίγουροι αν θα επανεκλεγούν. Τα απογοητευτικά ποσοστά της ΔΗΜΑΡ στις πρόσφατες ευρωεκλογές καθώς και τα πολύ μικρά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, είναι αυτά που οδήγησαν την Κ.Ο. στην πρωτοβουλία. Αν γίνουν εκλογές αυτή τη περίοδο, ο αριθμός των Βουλευτών της ΔΗΜΑΡ θα μειωθεί.

Έτσι οι Βουλευτές προσπαθούν να "σπρώξουν" με τρόπο τον Φώτη Κουβέλη αρχικά εκτός ηγεσίας και εκτός ενεργής πολιτικής, με απώτερο σκοπό ένα τελευταίο "σπρώξιμο" στην υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις της Κ.Ο. εντός (αλλά και εκτός) του κόμματος, για το σκοπό αυτό, δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες εβδομάδες. Ως ανενεργός πολιτικός θα μπορούσε να προταθεί με σχετική ευκολία από Βενιζέλο - Σαμαρά, και αν αυτό συνέβαινε τότε η Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ θα ήταν "υποχρεωμένη" να ψηφίσει τον πρώην αρχηγό της για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συνεπώς τα "κουκιά" θα άρχιζαν να βγαίνουν και όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι. Ο Κουβέλης θα είχε αναρριχηθεί στο ύπατο αξίωμα της χώρας για την επόμενη πενταετία ολοκληρώνοντας ένδοξα την πολιτική του καριέρα, ο Σαμαράς θα συνέχιζε να ήταν Πρωθυπουργός, ο Βενιζέλος να (συγ)κυβερνά μοιράζοντας οφίτσια σε ΠΑΣΟΚους ώστε να μην τον αμφισβητούν στην ηγεσία του κόμματος, και οι Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα παρέτειναν την θητεία τους για ένα μικρό ακόμη χρονικό διάστημα - όσο θα άντεχε η συγκυβέρνηση.

Όλοι λοιπόν ευχαριστημένοι. Όλοι, εκτός βέβαια από τους πολίτες οι οποίοι θα έπρεπε να ανεχθούν και να υπομείνουν για λίγους μήνες ακόμη την γκαγκστερική φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλου. Μιας κυβέρνησης που στην ουσία πουλάει προστασία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Οι λόγοι λοιπόν που οδήγησαν την Κ.Ο. σε αυτή τη πρωτοβουλία δεν είναι ούτε το εθνικό συμφέρον, ούτε το κομματικό, μήτε η σωτηρία της χώρας ή της ΔΗΜΑΡ. Πρόκειται καθαρά για το προσωπικό συμφέρον των Βουλευτών της ΔΗΜΑΡ που θέλουν να παραμείνουν Βουλευτές μέχρι τέλος της θητείας αυτής της Βουλής. Με οποιοδήποτε κόστος όπως φαίνεται. 

Ο Φώτης Κουβέλης λοιπόν, καλώς με παρέμβασή του το Σάββατο, απέρριψε το ενδεχόμενο να μην είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος, όπως είχε ζητήσει η Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ και ο κος Αναγνωστάκης

«Ας σταματήσουμε εδώ. Μαζί με την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα πορευόμαστε στις αποφάσεις του συνεδρίου μας» υπογράμμισε από το βήμα του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, ενώ σε σχέση με την Προεδρία της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε: «Δεν ενδιαφέρομαι, όχι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου