Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση για το ΤΕΙ Χαλκίδας - Ενέργειες Συμεών Κεδίκογλου


Σε συνάντηση για τις εξελίξεις στο ΤΕΙ Χαλκίδας συμμετείχε την Τετάρτη, 08/10, ο Συμεών Κεδίκογλου μετά από πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας, κ. Λοβέρδου. Στη συνάντηση ο Υπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σχετικά με εκκρεμή ζητήματα του ΤΕΙ.

Μεταξύ των άλλων, ο Συμεών Κεδίκογλου υπενθύμισε ότι από τη θέση του Υφυπουργού Παιδείας τότε, είχε στείλει στις 13-01-2014 στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας πλήρη φάκελο με ενημερωτικά σημειώματα της Διεύθυνσης Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου που είχε ο ίδιος καταθέσει, το πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ, καθώς και καταγγελίες του Συλλόγου Διδασκόντων.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής στη συνάντηση της Τετάρτης, στην ανωτέρω κίνηση είχε προβεί καθώς δεν υπήρχε απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν τέσσερις υπουργικές αποφάσεις για την πειθαρχική δίωξη και την παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο και καθώς δεν υπήρχε ακόμα έκθεση διαχειριστικού ελέγχου στο ΤΕΙ Χαλκίδας, αν και αυτό είχε εκδοθεί σχετική απόφαση της Υπουργού Παιδείας ήδη από το 2010.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου