Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Αν χτυπήσεις αστυνομικό θα σε αφήσουν να φύγεις σαν κύριος;

Όλα έχουν και τα όρια τους ,τα μυθεύματα, οι σκοπιμότητες, οι δολοπλοκίες, η ιδιοτέλεια, όπως και η ευτέλεια της αναγνωσιμότητας, της τηλεθέασης, της ακροαματικότητας!
 

Η ιστορία αφορά τον συμπολίτη μας Αρχιμανδρίτη που φέρεται να χτύπησε μια νεαρή τροχονόμο στην περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας επειδή τον έγραψε για υπερβολική ταχύτητα.
 
Προφανώς τα 157 χιλιόμετρα που έτρεχε το αυτοκίνητο του δεν συγκρίνονται με την ιλιγγιώδη ταχύτητα διάδοσης μιας αμφιβόλου αξιοπιστίας είδηση σε βάρος του συγκεκριμένου ιερωμένου.
 
Το περιστατικό εκτυλίχτηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Είδε αρχικά το φως της δημοσιότητας στον αποκαλούμενο και εκκλησιαστικό ιστότοπο Ρομφαία αλλά με καθυστέρηση 4 ημερών, το πρωί της περασμένης Πέμπτης και σε ελάχιστο χρόνο αναδημοσιεύτηκε σε εκατοντάδες ιστοσελίδες πανελλαδικά.
 
Οι κυνηγοί της χίμαιρας έδρασαν αστραπιαία αδιαφορώντας για την τεκμηρίωση του περιεχομένου της ανάρτησης τους, αγνοώντας την εγκυρότητα της ή όχι. Κέρδισαν όμως πρόσκαιρα χιλιάδες επισκέψεις, Αυτό ήταν όλο.
 
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα πόσο μάλλον όταν έχει και... άγιο πρωταγωνιστή!
 
Ο ΛΑΜΙΑ FM-1 αναφέρθηκε στο θέμα αυτό αφού πρώτα είχε επικοινωνία τόσο με τον Αρχιμανδρίτη όσο και με μέλος της αστυνομικής οικογένειας της Βοιωτίας.
 
Η μια άποψη ανέφερε ότι πραγματικά ο ιερωμένος, που συνοδεύονταν από δυο συνεργάτες του μια κυρία Θεολόγο, συνεργάτιδα του και έναν άνδρα, είχε αναπτύξει ταχύτητα 157 χλμ όταν το όριο στον ΠΑΘΕ είναι 120 χλμ. Βέβαια στο συγκεκριμένο σημείο στην ευθεία του Κάστρου είναι αμφίβολο αν στα 10 οχήματα τα 2-3 τηρούν το όριο ταχύτητας. Όμως ήταν ασφαλώς παραβίαση του ορίου και εδώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αρχιμανδρίτης είχε παρανομήσει. Άλλωστε δεν το αμφισβήτησε. Δικαιολογήθηκε ότι δεν το αντιλήφθηκε, έπρεπε να το είχε αντιληφθεί!
 
Το συνεργείο της Τροχαίας αποτελούμενο από δύο άνδρες και μία γυναίκα έκανε έλεγχο και σταματούσε δειγματοληπτικά τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ένα από αυτά ήταν και του Αρχιμανδρίτη. 
 
Η τροχονόμος ανέλαβε τον ιερωμένο, αρά το ότι δεν συνηθίζεται, αποφάσισε να σταματήσει και να ελέγξει μόνη της το όχημα], όταν εκείνος κατέβηκε κάτω να επιδείξει τα στοιχεία δίπλωμα, άδεια οδήγησης και ασφάλεια η αστυνομικός του είπε ότι θα του επιδοθεί κλήση για υπερβολική ταχύτητα δείχνοντας του ότι έτρεχε με 157 χλμ. Όταν ο οδηγός της εξήγησε ότι δεν το αντιλήφθηκε εκείνη φέρεται να σχολίασε ειρωνικά και επιτιμητικά "Θα είχες τον νου σου στην γκόμενα που κάθονταν δίπλα σου" Μα τι λέτε κυρία μου απάντησε ο κληρικός για να δεχτεί και δεύτερο ειρωνικό και απαξιωτικό σχόλιο. "Α έτσι, εμ βέβαια εσείς είστε και γκέι..."
 
Τότε και ο άγιος τα παίρνει στο...κρανίο ψελλίζοντας κάτι ακαταλαβίστικο αρπάζει τα χαρτιά του και φεύγει ενώ από την απότομη κίνηση του πέφτουν στο έδαφος τα rayban της αστυνομικού και αφού ο αρχιμανδρίτης δεν... έσκυψε να τα σηκώσει όπως θα ταίριαζε σε έναν κοσμικό ιππότη έπεσε λένε και η αστυνομικός στο έδαφος όπου κατά τα γραφόμενα στις ιστοσελίδες παρέμεινε μισολιπόθυμη για ...10 λεπτά. Άγνωστο αν και οι συνάδελφοί της, τρία μέτρα πιο πίσω που ήλεγχαν άλλον οδηγό είχαν τον νου τους σε καμιά οδηγό...γκόμενα και δεν αντιλήφθηκαν το δράμα της συναδέλφου τους για 10 ολόκληρα λεπτά!
 
Η άλλη πλευρά βέβαια ισχυρίζεται ότι ο ιερωμένος αμφισβήτησε ότι έτρεχε υπερβολικά και αντέδρασε άσχημα περιλούζοντας την τροχονόμο με γνωστά κοσμικά επίθετα, επιτέθηκε εναντίον της, της κατάφερε χτύπημα αλά Καράτε ρίχνοντας την στον έδαφος λιπόθυμη!
 
Και αφού πέρασε αρκετή ώρα τότε έσπευσαν οι συνάδελφοί της να την βοηθήσουν αλλά δεν καταδίωξαν τον οδηγό ούτε έδωσαν αναφορά στο κέντρο για εντοπισμό του...δράστη αν και γνώριζαν από την κλήση τα στοιχεία του αυτοκινήτου!!!
 
Το γεγονός είναι ένα αν είχε υπάρξει έστω και φραστικό επεισόδιο μεταξύ οδηγού και της τροχονόμου σε χρόνο κλάσματος δευτερολέπτου θα είχαν προστρέχει για συνδρομή οι δύο άλλοι άρρενες συνάδελφοι της. Δεν έγινε. 

[Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Αρχιμανδρίτης έχει δύο μάρτυρες για το περιστατικό, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του, ενώ αντίθετα η ανθυπαστυνόμος δεν έχει κανέναν που να επιβεβαιώνει τη δικής εκδοχή. Οι συνάδελφοί της δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα.]
 
Όταν ο Αρχιμανδρίτης άρπαξε τα χαρτιά μπήκε στο αυτοκίνητο του και συνέχισε το ταξίδι του για Αθήνα, κανονικά.
 
Εάν φύγεις την ώρα που είσαι υπό αστυνομικό έλεγχο το συνηθέστερο είναι ότι θα καταδιωχθείς με φάρους, σειρήνα και το μεγάφωνο του περιπολικού να.... διατάσσει σταματήστε δεξιά κλπ. Και αν πάλι το περιπολικό δεν σε έφτανε γιατί πιθανόν οδηγός να ανέπτυσσε αεροπλανική ταχύτητα, τότε θα είχε στηθεί λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω μπλόκο από 5-6 περιπολικά, μέχρι και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα είχε σηκωθεί να εντοπίσει τον αντιδραστικό οδηγό. Και όταν τον εντόπιζαν θα τον έστελναν αμέσως στον εισαγγελέα και το πιο πιθανόν στο Αυτόφωρο με κατηγορίες του μισού ποινικού κώδικα.

[Αλήθεια ποιος θα χτυπούσε αστυνομικό εν υπηρεσία και μάλιστα κατά τη διαδικασία ελέγχου και θα έφευγε σαν κύριος; Γιατί δεν καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς;]
 
Όμως ο Αρχιμανδρίτης δεν ενοχλήθηκε από κανέναν, πήγε στο κατάλυμά του, ενημέρωσε την Αρχιεπισκοπή και ακολούθως έδωσε εντολή στον δικηγόρο του να καταθέσει μήνυση κατά της τροχονόμου η οποία όπως έγινε γνωστό είχε καταθέσει και εκείνη μήνυση κατά του Αρχιμανδρίτη.
 
Δυστυχώς και ο χώρος της εκκλησίας δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας με τα καλά και τα κακά του. Όταν μάλιστα η Ιερή Σύνοδος πρόκειται να εκλέξει νέους μητροπολίτες η ίντριγκα πάει σύννεφο. Επιστρατεύονται όλα τα "διαβολικά" μέσα για να εξοντωθούν η μη αρεστοί υποψήφιοι. Πιθανόν κάτι ανάλογο να έχει συμβεί και στην προκειμένη περίπτωση....
 
Αλληλούια!

[Όπως και να΄χει το σίγουρο είναι κάποιος από τους δύο δεν κάνει για το λειτούργημα το οποίο υποτίθεται ότι υπηρετεί. Καλό θα είναι να μην γίνει συμβιβασμός μεταξύ των αντιδίκων και να αποφανθεί η δικαιοσύνη. Και όποιος από τους δύο δεν κάνει για το λειτούργημα που του έχει ανατεθεί να πάει σπίτι του. Και αυτό γιατί είτε ο ένας, είτε ο άλλος, όποιος κι αν είναι αυτός που συμπεριφέρθηκε σωστά και σύμφωνα με τη στολή που φοράει, αύριο θα ασκήσει το λειτούργημα του με τον ίδιο τρόπο και σε άλλους ανθρώπους.]
 

5 σχόλια:

 1. Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Βοιωτίας Κώστας Τσαμούρας, έσπευσε να μιλήσει στο STAR Λαμίας για το πριστατικό και να υπερασπιστεί τη συνάδελφο του.

  Ως συνάδελφος και συνδικαλιστής πολύ καλά έπραξε... όμως... πως ο ίδιος που δεν ήταν παρόν είναι τόσο σίγουρος για το τι έγινε κατά τη διάρκεια του περιστατικού... ενώ οι δύο συνάδελφοι της ανθυπαστυνόμου που ήταν παρόντες στο περιστατικό δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα;;;

  Πως το εξηγεί αυτό ο αγαπητός κύριος Τσαμούρας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπάρχει ιατρική γνωμάτευση ότι η αστυνομικός χτυπήθηκε ή έπεσε;

   Διαγραφή
 2. Η ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ; ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΡΥΒΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ; ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΔΩΣΑΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτά είναι απαράδεκτα που συμβαίνουν. Όλος αυτός ο χαβαλές στα κανάλια.
  Που είναι ο Εισαγγελέας;
  Που είναι η Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.;
  Που είναι η Ιερά Σύνοδος;
  Εδώ δεν πρόκειται για μία απλή ιδιωτική αντιδικία δύο πολιτών. Πρόκειται για αντιδικία δύο λειτουργών του Κράτους και της Εκκλησίας. Αντιδικία που προσβάλει και την ΕΛΑΣ και την Εκκλησία. Έλεος πια.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Εισαγγελέας θα έπρεπε να επέμβει με όλα αυτά που καταγγέλλονται και από τις δύο πλευρές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου