Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας επισκέφθηκε η Πρόξενος ε. τ. της Κένυας, Βίκυ Πανταζοπούλου

Επίσκεψη στα γραφεία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας πραγματοποίησε η κα Βίκυ Πανταζοπούλου, Πρόξενος ε. τ. της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία, την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 12:30 μ.μ. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αλέξανδρος Διαμαντάρας και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας τουρισμού, αθλητισμού & πολιτισμού κος Ηλίας Σανίδας.

Η κα Πανταζοπούλου πραγματοποίησε ενημέρωση για τη 2η Ελληνική Πολυκλαδική Επενδυτική & Επιχειρηματική Αποστολή στην Κένυα που θα πραγματοποιηθεί στις 26 & 27 Νοεμβρίου 2014 στο Ναϊρόμπι. 

Η εν λόγω αποστολή διοργανώνεται από το Επίτιμο Προξενείο της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία & κατά τη διάρκειά της αναμένεται να συνυπογραφούν από τους Έλληνες Υπουργούς, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην αποστολή, σημαντικά Πρωτόκολλα Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κένυας.

Παρουσιάσθηκαν οι δυνατότητες & τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες στην αποστολή (με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος) καθώς επίσης συζητήθηκαν πρακτικά θέματα, όπως για τον τρόπο εισόδου των ελληνικών επιχειρήσεων στην Κένυα και το πώς αυτές θα επιτύχουν.

Η Κένυα, λόγω της μεγάλης της ανάπτυξης, έχει ανάγκη από:
α. Κατασκευαστικές εταιρείες.
β. Εταιρείες εναλλακτικών μορφών ενέργειας (φωτοβολταϊκά, υδροηλεκτρικά, αιολικά κ.λπ.).
γ. Φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά και, γενικά, νοσηλευτικές μονάδες και διαγνωστικά κέντρα.
δ. Τεχνογνωσία στον αγροτικό τομέα.
ε. Εργοστάσια για μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων (ο δευτερογενής τομέας παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη).
στ. Εταιρείες νέων τεχνολογιών (λογισμικού/software). 
ζ. Εκπαίδευση. 
η. Τουρισμό (υποδομές, τεχνογνωσία, εκπαίδευση).


Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα θελήσουν να συμμετάσχουν, μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες από το Προξενείο στο τηλέφωνο 2103839259, καθώς και να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα της αποστολής: trademission.kenyagreece.com/2014 και την ιστοσελίδα του Προξενείου: www.kenyagreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου