Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Νέος Υπουργός Άμυνας ο Ν.Δένδιας - Υπουργός Ανάπτυξης ο Κ.Σκρέκας

Ο Νίκος Δένδιας θα διαδεχθεί τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Υπουργός Ανάπτυξης θα τοποθετηθεί ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Δένδιας έκανε γνωστό πως τη Δευτέρα θα φέρει ο ίδιος στη Βουλή τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και στη συνέχεια θα ορκιστεί υπουργός Άμυνας.
Επίσης είπε ότι ενημερώθηκε από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ότι είναι η επιλογή του για τη θέση του υπουργού Άμυνας, ενώ είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για λίγο και με τον διάδοχό του στο υπουργείο Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο οποίος επίσης βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Δένδιας τόνισε μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τον κ. Σκρέκα σε οτιδήποτε εκείνος χρειαστεί επισημαίνοντας ότι τους συνδέει μακρά φιλία.
Η ορκωμοσία αναμένεται να γίνει το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη ΣαμαράΕιδικότερα, στις 13.00 ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, ενώ στις 17.30 αναμένεται η ορκωμοσία των δύο νέων υπουργών.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αβραμόπουλος αποχωρεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς από το Σάββατο αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα επιτρόπου Μετανάστευσης στην Ε.Ε.. 
Σε ένα από τα πρώτα σχόλια για τις αλλαγές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι ο Κώστας Σκρέκας θα είναι η μεγαλύτερη θετική έκπληξη της κυβερνήσεως. Όπως σημείωσε, είναι νέος, κατηρτισμένος και τολμηρός, ενώ του ευχήθηκε καλή επιτυχία.
  
Το βιογραφικό του Κ. Σκρέκα

Ο Κώστας Σκρέκας γεννήθηκε το 1973. Κατάγεται από την Μεγάρχη Τρικάλων. 
Σπουδές
• Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

• Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη "Διαχείριση Μεγάλων Τεχνικών Έργων" στο τμήμα Civil Engineering, στο University of Birmingham της Αγγλίας.
Γλώσσες
• Αγγλικά
• Γαλλικά
• Ιταλικά. 
Σεμινάρια /Συνέδρια
• Απέκτησε τον τίτλο του Κύριου Επιθεωρητή σε συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας ISO 9000/ 94.
• Παρακολούθησε δεκάδες διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στις θεματικές ενότητες:

 •  Negotiations
 • Strategic Management
 • Global Marketing Management

Εργασίες

Συνέγραψε τις εργασίες:
• «Ανάκτηση - Ανακύκλωση Πλαστικών Απορριμμάτων»,
• «The use of Value Management Methodology for the development of a Business Plan»
Στρατιωτικές υποχρεώσεις
1997 -1999 Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Εφεδρος Αξιωματικός του Μηχανικού, ΥΕΑ, με διάκριση.  
Εργασιακή εμπειρία
Το 2000 εργάστηκε ως μάνατζερ Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της εταιρείας Mantis S.A. και στη συνέχεια το 2001 ίδρυσε την εταιρεία Fortis S.A. και από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου προσφέρει τις υπηρεσίες του ως σήμερα εφαρμόζοντας πρωτοποριακές τεχνικές.
Η εταιρεία σήμερα καλύπτει πανελλαδικά όλα τα κανάλια της αγοράς από το οργανωμένο λιανεμπόριο, το Χονδρεμπόριο, τα καταστήματα HO.RE.CA καθώς και ανεξάρτητα σημεία πώλησης. Αντιπροσωπεύει 3 από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Ευρώπης και έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στο χώρο των τροφίμων και ποτών. 
Πολιτική δραστηριότητα
• Το 2012 ορίστικε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων.
• Το 2012 στις εκλογές της 6ης Μαίου και 17ης Ιουνίου εξελέγει βουλευτής Νομού Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία.
• Το 2010 ορίστηκε Τομεάρχης Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄Αθηνών και μέλος Γραμματείας Οργανωτικού.
• Το 2007 ορίστηκε Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Λάρισας.
• Εκπροσώπησε τους φοιτητές ως μέλος της Συγκλήτου ΑΠΘ, μέλος της Κοσμητείας Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.
• Το 1994 εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ. Ίδρυσε το περιοδικό του Συλλόγου Φοιτητών «Θέσεις και Αντιθέσεις» που εκδίδεται μέχρι και σήμερα.
• Το 1993-1994 ως Υπεύθυνος ΔΑΠ –ΝΔΦΚ της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. η παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πέτυχε ποσοστό αυτοδυναμίας 57,86% στις φοιτητικές εκλογές.
• Την περίοδο 1991 -1993 διετέλεσε μέλος της Γραμματείας Ιδεολογικού και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

2 σχόλια:

 1. Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρίσκονται σε εξέλιξη, ο πρωθυπουργός αποφάσισε αλλαγή υπουργού στο κρίσιμο υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να αντικατασταθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας...

  Αθάνατη Ελλαδάρα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εντύπωση προκαλεί πως παρά τη σχετική συζήτηση των τελευταίων ημερών ο μίνι ανασχηματισμός... δεν άγγιξε πρόσωπα όπως... ο Αργύρης Ντινόπουλος, η Σοφία Βούλτεψη και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος... οι οποίοι έχουν δημιουργήσει χίλια μύρια προβλήματα στο κυβερνητικό έργο μέχρι σήμερα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου