Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Νέες αποκαλύψεις από το ΣΔΟΕ – Ποιοι «ξέχασαν» να δηλώσουν 30 εκατ. ευρώ

Το «πάρτι» της φοροδιαφυγής δείχνει να είναι ατέλειωτο στην Ελλάδα.
Οι έρευνες και οι αποκαλύψεις του ΣΔΟΕ συνεχίζονται. Τα νέα στοιχεία καταγράφουν φοροδιαφυγή δεκάδων εκατ. ευρώ, από φακελάκια, μίζες, εικονικές δωρεές και αγορές.


Την πρωτοκαθεδρία έχουν οι γιατροί, που απέκρυψαν μεγάλα ποσά, ενώ υπάρχουν δικηγόροι και επιχειρηματίες, ένας αγρότης που έπαιρνε επιδοτήσεις εκατομμυρίων με πλαστά τιμολόγια, αλλά και ένας αλβανικής καταγωγής εργολάβος..

Δείτε τι… ξέχασαν να δηλώσουν οι φοροφυγάδες.


Γιατρός, ογκολόγος, στο Κολωνάκι «ξέχασε» να δηλώσει 6.800.000 ευρώ που προέρχονταν από εισοδήματα μεταξύ 2012 και 2014
Γυναικολόγος στην Κρήτη δεν είχε δηλώσει 680.000 ευρώ


Ένας γυναικολόγος και μια παιδίατρος στην Θεσσαλονίκη απέκρυψαν εισοδήματα 2.200.000 ευρώ

Γιατρός στη Λήμνο δεν δήλωσε 986.000 ευρώ. Τα χρήματα βρέθηκαν από έλεγχο σε τραπεζικούς του λογαριασμούς στο 2009 έως 2011.

Τέσσερις πανεπιστημιακοί γιατροί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα ΤΕΙ είχαν εισπράξει από το δημόσιο 1 εκατ. ευρώ για ερευνητικά προγράμματα και δεν το δήλωσαν ποτέ.

Αγρότης από τη Θήβα εισέπραττε επιδοτήσεις με πλαστά τιμολόγια 2.116.000 ευρώ. Το ύψος τον επιδοτήσεων, αλλά και το γεγονός ότι κανένας δεν τον είχε εντοπίσει αιφνιδίασε τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Εργολάβος, αλβανικής καταγωγής, στους Παξούς δεν είχε δηλώσει 1,5 εκατ. ευρώ

Πρώην διευθυντής τράπεζας στη Θάσο δεν δήλωσε 1,5 εκατ. ευρώ. Το ΣΔΟΕ εξετάζει το ενδεχόμενο το ποσό αυτό να προήλθε από μίζα για χορήγηση δανείου
Επιχειρηματίας στην Πρέβεζα, που ασχολείται με real estate, εμφανίζεται να αγόρασε από την Ολλανδία τεχνικό εξοπλισμό για συσκευαστήριο οπωρολαχανικών έναντι 169.000 ευρώ, αλλά στη συνέχεια το πούλησε 1.329.000 ευρώ. Έδωσε ψεύτικα τιμολόγια αγοράς και δεν δήλωσε το ποσό με το οποίο το πούλησε

Τρεις δικηγόροι σε Αθήνα και Πάτρα δεν δήλωσαν εισοδήματα 3 εκατ. ευρώ

Δικηγόρος στην Πάτρα από αντιπαραβολικό έλεγχο στα γραμμάτια προείσπραξης και στην έκδοση αποδείξεων στο γραφείο του προέκυψε ότι σε 155 περιπτώσεις δεν είχε κόψει απόδειξη. Οι ελεγκτές προσπαθούν ακόμη να εντοπίσουν πόσα δεν είχε δηλώσει στην εφορία.

Κτηματομεσίτης απέκρυψε εισόδημα 1.500.000 ευρώ για την αγορά δύο πολυτελών επαύλεων στο Πόρτο Χέλι

Κτηματομεσίτης απέκρυψε εισόδημα 2.200.000 ευρώ από την αγορά βίλας στην Χαλκιδική

Οκτώ επιχειρηματίες εισέπρατταν εικονικά τιμολόγια από αθλητικά σωματεία συνολικής αξίας 3.390.000 ευρώ. Έκαναν δωρεές με μικρά ποσά στα σωματεία για να έχουν φορολογική έκπτωση και στη συνέχεια παρουσίαζαν αποδείξεις από τα αθλητικά σωματεία ότι οι δωρεές ήταν πολλές χιλιάδες ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου