Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο "ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ" ΑΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΗΣ


Για μια ακόμα φορά!  Δύο τρομοκράτες από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, από τη γειτονιά Τζεπλ Μουκαμπέρ, έφθασαν στη συναγωγή που βρίσκεται στη συνοικία Χαρ Νοφ την Τρίτη το πρωί στις επτά όταν οι άνθρωποι μαζεύτηκαν για την πρωϊνή προσευχή.  

Οπλισμένοι με τσεκούρι, μεγάλα μαχαίρια και ένα πιστόλι άρχισαν να σφαγιάζουν τον κόσμο που προσευχόταν.  Φορούσαν σάλι προσευχής και τεφιλίν (φυλακτήρια).
   
Άτομο που κατάφερε να αποδράσει ανέφερε:  «Φώναζαν "αλλαχού ακπάρ" και σκότωσαν τον πρώτο, "αλλαχού ακπάρ" το δεύτερο, "αλλαχού ακπάρ" τον τρίτο».  Ένας άντρας μπόρεσε ν’ αποφύγει το τσεκούρι ρίχνοντας ένα τραπέζι μπροστά στον τρομοκράτη και τρέχοντας έξω από τη συναγωγή.   

Μέχρι τώρα πέντε άτομα έχουν πεθάνει ένας εκ των οποίων είναι αστυνομικός ο οποίος είχε τρέξει στη σκηνή για να βοηθήσει. Πέντε εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και δύο απ’ αυτούς είναι σοβαρά.
   
Μετά την αποτρόπαια επίθεση, ο ηγέτης της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, έκανε την εξής δήλωση:  

«Ο Πρόεδρος, όπως πάντα, καταδικάζει τη δολοφονία πολιτών όποιος και νάναι ο δράστης και ειδικά τη δολοφονία προσκυνητών σήμερα σ’ ένα από τους οίκους λατρείας στη Δυτική Ιερουσαλήμ.  
Επίσης, αποδοκιμάζει κάθε βίαιη πράξη απ’ όπου κι αν προέρχεται.  
Απαιτεί τερματισμό των συνεχιζόμενων επιδρομών μέσα στο Τέμενος Αλ-Άκσα και των προκλητικών ενεργειών των Ισραηλινών εποίκων καθώς και την υποκίνηση που γίνεται από Ισραηλινούς υπουργούς.

Η προεδρία επίσης τονίζει ότι είναι καιρός να τερματιστεί η κατοχή και να δοθεί ένα τέλος στην ένταση και τη βία.  
Επιβεβαιώνει τη δέσμευση της σε μια δίκαιη λύση πάνω στη βάση δύο-κρατών, με βάση με τις αποφάσεις του διεθνούς δικαίου, και τη διατήρηση μιας ατμόσφαιρας ειρήνης και κατανόησης σύμφωνα με τις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ του Βασιλιά Απτάλλα ΙΙ και του Υπουργού Εξωτερικών Τζων Κέρρυ στο Αμμάν».
Η συμπεριφορά του Αμπάς είναι αρρωστημένη! Δεν αγγίζει καθόλου την επίθεση βάζοντας την τρομοκρατία στο ίδιο επίπεδο με τις ενέργειες της αστυνομίας για την καταστολή των αναταραχών. Επιπλέον, δράττεται τις ευκαιρίας να σκορπίσει ψέματα εναντίον του Ισραήλ.  Εξίσου απεχθές είναι το γεγονός ότι κατέκρινε την επίθεση μόνο αφού αναγκάστηκε από τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Τζων Κέρρυ.  Η αλήθεια όμως είναι ότι η τρομοκρατία στην Ιερουσαλήμ τον περασμένο μήνα είναι αποτέλεσμα της υποκίνησης που γίνεται από την ΠΑ γενικά και ιδιαίτερα από τον Αμπάς. Τέλος, ενώ ο Αμπάς καταδικάζει την επίθεση στη συναγωγή, το δικό του κόμμα Φατάχ δηλώνει περήφανα στην ιστοσελίδα του ότι «συνοδεύει τους μάρτυρες στον παράδεισο».  Επιπλέον, αντιπρόσωποι του κόμματος Φατάχ, με επικεφαλή τον Αμπάς,  έδωσαν γλυκά για να γιορτάσουν «την ηρωϊκή επίθεση» - όπως την αποκάλεσε ο σύμβουλος του Αμπάς, Σουλτάνος Αμπού Αλ-Αϊνάιν.
    
Γιατί ο Κέρρυ ανάγκασε τον Αμπάς να κάνει αυτή τη δήλωση;  Η απάντηση είναι ξεκάθαρη:  για να κρατήσει ζωντανή την ψευδαίσθηση ότι ο Αμπάς είναι εταίρος της ειρήνης.  

Ο Κέρρυ, και φυσικά ο Πρόεδρος Ομπάμα, προσπαθούν να αναβιώσουν την ειρηνευτική διαδικασία κάτι που όμως δεν είναι πλέον επιλογή αφού στο τραπέζι των διαρπαγματεύσεων κάθεται ένας εξτρεμιστής όπως ο Αμπάς.  

Ο Κέρρυ γνωρίζει ότι για να συνεχιστούν οι διαδικασίες θα πρέπει ο Αμπάς όχι μόνο να μην σιωπήσει αλλά ούτε να ευλογήσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις όπως έκανε πριν δύο βδομάδες μετά τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του Γεχούτα ΓκλιγκΌμως, εάν χρειάζεται να αναγκάσεις κάποιο να κάνει μια σωστή κίνηση τότε χάνεται η ουσία.
Δεν χρειάζεται πολύ εξυπνάδα για να εκτεθεί ο Μαχμούντ Αμπάς και η κυνική συμπεριφορά της ΠΑ.  Παρ’ όλ’ αυτά η Δύση συνεχίζει χωρίς ντροπή αυτή την τραγική κωμωδία.  Για να στρέψουν την προσοχή μακρυά από την τραγική αλήθεια που αφορά την ΠΑ, τα μέσα ενημέρωσης ρίχουν την ευθύνη στο Ισραήλ για την κατάσταση που επικρατεί μιλώντας για «κατοχή», για «προκλήσεις στο Όρος του Ναού» και για «ανέγερση στους οικισμούς».  

Όμως, η περιδιάβαση στο Όρος του Ναού ή η ανέγερση νέων οικισμών δεν είναι κινήσεις που σκοτώνουν αθώους ούτε έρχονται σε αντιπαράθεση με την κουλτούρα της βίας και την έκφραση του μίσους που ενθαρρύνεται από την ΠΑ.
Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς τους λόγους για τους οποίους τα μέσα ενημέρωσης δίνουν μεροληπτικές αναφορές καθώς και τις ιδεολογικές τοποθετήσεις που κρύβονται πίσω απ’ αυτές.   Ό,τι και να σκεφτούμε όμως δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τη στάση που κρατούν.  Τα μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη επιλέξει ποια μεριά θα υποστηρίξουν.  Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα πολεμήσουμε, ή ότι δεν θα ξεσκεπάσουμε την προκατάληψη για να διορθώσουμε λάθη, η ακόμα ότι δεν θ’ αντιμετωπίσουμε την αποτυχεμένη λογική τους έστω κι αν τίποτα απ’ αυτά δεν θα τους αλλάξει. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στο να σηκώσουμει μια άλλη φωνή – τη φωνή που επιτέλους θα φέρει σύνεση στο όλο θέμα και θα δώσει στο κοινό την επιλογή να διαλέξει ποια εκδοχή θα πιστέψει. Προς το παρών οι απόψεις του κόσμου χειραγωγούνται από τα μέσα ενημέρωσης αφήνοντας τους χωρίς πραγματική επιλογή.
Εξίσου αρρωστημένη είναι η συμπεριφορά της Δύσης η οποία συνεχίζει να υποστηρίζει ότι ο Αμπάς είναι ένας λογικός άνθρωπος ενώ στην πραγματικότητα είναι ένας τρομοκράτης.  

Η θέση του είναι στη φυλακή.  Αντ’ αυτού συμπεριφέρεται σαν αρχηγός κράτους κάτι που μπορεί να κάνει αφού, ορισμένες κυβερνήσεις που δεν έχουν ηθική σαφήνεια, του το επιτρέπουν. Οι δυτικοί πολιτικοί και οι άνθρωποι στα μέσα ενημέρωσης πέφτουν πολύ χαμηλά διατηρώντας τέτοια τη στάση και προσβάλλοντας παράλληλα όλους τους συμπολίτες τους που σκέφτονται διαφορετικά.  

Θα έρθει, όμως, η ώρα που θα πρέπει να δώσουν λόγο όταν τελικά η αλήθεια δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί ή να παραποιηθεί.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου