Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Τ. Χάγκελ: Οι ΗΠΑ να είναι έτοιμες για την εποχή των ατέλειωτων πολέμων

Δήλωση του υπουργού Αμυνας λίγο πριν τις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου


Οι Ηνωμένες Πολιτείες «πρέπει να είναι έτοιμες για μια καινούργια εποχή--την εποχή των ατέλειωτων πολέμων».

Η δήλωση ίσως δεν θα έκανε εντυπωση -πολλοί αμερικανοί αρθρογράφοι και αναλυτές έχουν υπαινιχθεί κάτι σχετικο- αν δεν ήταν ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χαγκελ που την έκανε και αν δεν γινόταν πέντε ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 4ης Νοεμβρίου τις οποίες ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει «κρίσιμες για την πορεία (της Αμερικής) σε ένα συνεχώς αναταρασσόμενο κόσμο».

«Έχω τη γνώμη ότι ζούμε σε καιρούς ιστορικούς και καθοριστικούς»δήλωσε ο υπουργός. Και πρόσθεσε: «Βλέπουμε μια νέα τάξη πραγμάτων να δημιουργειται. Την μεταπολεμική, την μετασοβιετικη. Και προβάλουν πολλά ερωτήματα, κυρίως από τον αμερικανικό λαο. Ποιος είναι ο ρόλος της Αμερικής σε αυτόν τον καινούργιο κόσμο που βρίσκεται σε εξέλιξη; Πρέπει να έχουμε έναν ρόλο; Τι θα ήταν σωστό να γίνει;»

Τονίζοντας ότι η Αμερική ως παγκόσμιος ηγέτης «θα συνεχίσει να εμπλέκεται σε απειλές του εξωτερικού και στο ορατό μέλλον» απέναντι στην διεθνή τρομοκρατία και τα τυραννικά καθεστώτα ο κ. Χαγκελ δεν έκρυψε ότι αυτό «συνιστά μακρόχρονη εμπλοκή» της Αμερικής σε «συνεχόμενη πολεμική δράση»

Δεν αποκάλυψε όμως πώς θα αντιμετωπίσει αυτές τις απειλές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου