Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

"Μπροστά" ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α... με διψήφια διαφορά... σε νέα δημοσκόπηση


Διψήφια διαφορά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έναντι της Ν.Δ., στην «πρόθεση ψήφου» καταγράφει δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το SBC TV, η οποία θα παρουσιαστεί, σήμερα, με το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να "κινείται" στα επίπεδα του 29,4% και τη Ν.Δ. να βρίσκεται στο 19,0%.

Ταυτόχρονα, όμως, τα ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας, που διενεργήθηκε μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου, καταδεικνύουν έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς το σύνολο του πολιτικού συστήματος και αδυναμία ανάδειξης σταθερής Κυβέρνησης.  

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι το 46% - σχεδόν ένας στους δύο πολίτες - πιστεύει πως καμία Κυβέρνηση, ούτε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ούτε της Ν.Δ., δεν είναι σε θέση να οδηγήσει τη Χώρα εκτός Μνημονίου.

Ειδικότερα, στην «πρόθεση ψήφου» τα ποσοστά έχουν ως εξής:


- ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 29,4% 
- Ν.Δ.: 19,0% 
- Χ.Α.: 6,5% 
- ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 5,4% 
- ΚΚΕ: 4,3% 
- ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 4,1% 
- ΑΝ.ΕΛ.: 3,0% 
- ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: 8,3% 
- ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ: 9,7% 
- ΛΕΥΚΟ - ΔΞ/ΔΑ: 10,2%.

Σε ό,τι αφορά την «παράσταση νίκης», η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεωρείται αδιαμφισβήτητη, καθώς το 63%, ανεξάρτητα από το τι Κόμμα ψηφίζει, πιστεύει ότι το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα έρθει πρώτο στις Βουλευτικές Εκλογές, ενώ μόλις το 25% απαντά ότι πρώτο Κόμμα θα είναι η Ν.Δ.

Τέλος, «καταλληλότερος για Πρωθυπουργός» θεωρείται από το 37% των ερωτηθέντων ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς και από το 30% ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας. «Κανένας από τους δύο», απαντά το 31%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου