Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λαμιέων για το Δημοψήφισμα για τα ΔιόδιαΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Πρόκειται  για μια πολιτικής σημασίας πρόταση, που αποκαλύπτει την πολιτική υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Επιδιώκουν να υπεκφύγουν από την ουσία του ζητήματος που είναι η κατάργηση όλων των διοδίων. Προτείνουν δημοψήφισμα που σε καμιά περίπτωση δεν είναι δεσμευτικό.

  • Η πρόταση για δημοψήφισμα στο Δήμο της Λαμίας, δεν αποσαφηνίζει ακριβώς το αίτημα. Την κατάργηση όλων των διοδίων, κάποια μείωση τους ή την διασφάλιση των παράδρομων για τους φτωχούς και της εθνικής οδού για όσους έχουν οικονομική δυνατότητα. Η έλλειψη συγκεκριμένης τοποθέτησης διευκολύνει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
·         Η όποια απόφαση του δημοψηφίσματος δεν θα εκφράζει το σύνολο των ενδιαφερομένων που είναι πολύ μεγαλύτερο από τον πληθυσμό της Λαμίας.

·         Η όποια απόφαση του δημοψηφίσματος δεν θα είναι αναγκαστική για την εκτελεστική εξουσία, που είναι τάχα εξουσιοδοτημένη να υπερασπιστεί το συνολικό συμφέρον της Χώρας, ιεραρχώντας το ως σημαντικότερο οποιουδήποτε τοπικού αιτήματος.

·         Με τη γνώμη ενός τέτοιου, ακόμη και μεγαλύτερου εύρους δημοψηφίσματος δεν μπορούν να ακυρωθούν, σαν κρατική μεθοδολογία κατασκευής μεγάλων έργων, οι Συμπράξεις του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα και οι Συμβάσεις Παραχώρησης. Μην ξεχνάμε πως είναι κατεύθυνση της Ε.Ε. και ότι για να διασφαλιστούν οι μεγαλοεργολάβοι κυρώνονται με νόμο της βουλής, σύμφωνα με οδηγίες της Ε.Ε.

Για όλους αυτούς τους λόγους λέμε πως η πρόταση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιφανειακή και αποσκοπεί στην καλλιέργεια εντυπώσεων.

Το απαράδεκτο μέτρο των διοδίων καθώς και άλλες πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής μπορούν να αντιμετωπισθούν μέσα από συντονισμένους μαζικούς αγώνες των εργαζομένων, που θα αμφισβητούν το σύνολο των πολιτικών που διασφαλίζουν και υπηρετούν την ολιγαρχία του πλούτου και το μεγάλο κεφάλαιο. Θα απορρίπτουν κάθε συνδιαλλαγή και συμβιβασμό με τους υπερασπιστές των συμφερόντων των μονοπωλίων, διεκδικώντας την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.


Λαμία, 24/11/2014                                   Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ
                                                                                

                                                                         ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου