Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Η Λαμία έδρα του «Δικτύου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» Κεντρικής Ελλάδας


Μετά τη θετική εξέλιξη για τη Λαμία, η οποία εντάσσεται οργανικά, δια νόμου, στον Εθνικό χάρτη Έρευνας και Καινοτομίας, όπου και θα αποτελεί την έδρα του «Δικτύου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» Κεντρικής Ελλάδας, η Επιτροπή των Καθηγητών, η οποία είχε συγκροτηθεί μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Φθιώτιδας και Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:
  

«Η πολύμηνη συνεργασία, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρήστου Βασιλάκου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με επιτροπή ειδικών (Καθηγητών Πανεπιστημίων και Ερευνητών) καταγόμενων από την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, η οποία είχε συγκροτηθεί στις 3 Μαϊου 2014, μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Φθιώτιδας και Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, έφερε το πρώτο θετικό αποτέλεσμα. 
Η Λαμία εντάσσεται οργανικά, δια νόμου, στον Εθνικό χάρτη Έρευνας και Καινοτομίας. 
Συγκεκριμένα θα αποτελεί την έδρα του «Δικτύου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» Κεντρικής Ελλάδας. 
Από κοινού, το Δίκτυο αυτό, με το «Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης» το οποίο θα έχει έδρα το Βόλο, θα συναποτελούν το «Κέντρο Έρευνας και Επιχειρηματικής Καινοτομίας Κεντρικής Ελλάδας». 
Σύμφωνα με το σχέδιο ακολουθεί Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο, επιπροσθέτως, διασφαλίζεται η ίδρυση στη Λαμία, τμημάτων του Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.».
  
Η Επιτροπή
Μπουργανός Βασίλης
Τσαμαδιάς Κωνσταντίνος
Καραγιάννης Ηλίας
Σταμούλης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου