Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Σόιμπλε: Το ελληνικό πρόγραμμα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, αν δεν τελειώσουν οι μεταρρυθμίσεις!

  
«Στην Ελλάδα η εξέταση της πορείας του προγράμματος δεν μπορεί ακόμη να ολοκληρωθεί, γιατί σημαντικό κομμάτι των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν δεν έχει τελειώσει», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δηλώσεις του κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Ecofin της Παρασκευής.

Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε ακόμα: «Γι’ αυτό απευθύναμε έκκληση στην Ελλάδα, να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το πρόγραμμα. Είναι η προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση που μπορεί κανείς πιθανώς να κάνει, ή να μην κάνει, μετά το τέλος του προγράμματος».

Ο ίδιος ανέφερε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες, συμπληρώνοντας όμως πως δεν είμαστε ακόμη στο σημείο να έχει εξαλειφθεί ενδεχόμενος κίνδυνος.

Oυσιαστικά επανέλαβε τη μόνιμη θέση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ για το ελληνικό πρόγραμμα.

Οι δηλώσεις Σόιμπλε σαφώς και αποτελούν απάντηση στα περί εξόδου από το μνημόνιο και επιστροφή στις αγορές που μονότονα επαναλαμβάνονται συνεχώς το τελευταίο προεκλογικό διάστημα από τους Σαμαρά - Βενιζέλο, οι οποίοι βέβαια στη προσπάθεια τους να στήσουν προεκλογικό σκηνικό κάνουν πως δεν ακούν τα μηνύματα από το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου