Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Η τρόικα τινάζει στον αέρα τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και… φέρνει εκλογές

Η διγλωσσία και η διαφωνία στις εκτιμήσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας ανοίγει θέμα

 
Ένα βήμα πιο κοντά φέρνει τις πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο του 2015 η απόφαση της τρόικας να… ζορίσει την ελληνική κυβέρνηση, τινάζοντας επί της ουσίας στον αέρα τον οικονομικό σχεδιασμό της Αθήνας.

Όπως αποκαλύπτει η “Καθημερινή”, οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν βέτο στη ρύθμιση οφειλών προς Ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορίες, ζητώντας επί της ουσίας από την κυβέρνηση να την αποσύρει.

Ενώ, όπως αποκαλύπτει η “Αγορά” του Νίκου Χατζηνικολάου, η τρόικα ζητάει από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τον σχεδιασμό για τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Και οι δυο κυβερνητικές αποφάσεις στόχευαν στην ανακούφιση της κοινωνίας, και έρχονταν να ενισχύσουν τη ρητορική του Αντώνη Σαμαρά περί εξόδου από το Μνημόνιο και των… συνεπειών του.

Πλέον, το κλίμα που διαμορφώνεται είναι ασφυκτικό, και επιτείνει τη βεβαιότητα για πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο του 2015. 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν συμφωνήσει για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών για τις 22 Μαρτίου και μάλιστα ακόμη και αν η παρούσα βουλή καταφέρει να εκλέξει νέο πρόεδρο της δημοκρατίας.

Οι ενστάσεις και οι παρεμβάσεις όμως της τρόικας, κάθε τόσο, απέναντι στο στήσιμο ενός ευνοϊκού προεκλογικού σκηνικού για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ με δηλώσεις περί εξόδου από το μνημόνιο καθώς και με μονόπλευρες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για ανακουφιστικά (και σίγουρα πρόσκαιρα) μέτρα, αυξάνουν τις πιέσεις για προσφυγή στις κάλπες ίσως και γρηγορότερα.

Πάντως, πέρα από το θέμα των πρόωρων εκλογών, οι δηλώσεις από πλευράς τρόικας και εταίρων μας στη Ε.Ε στις συζητήσεις που ανοίγουν μετά από κάθε κυβερνητικό "βαρελότο", και μπροστά στο φόβο να ξεφύγει ο έλεγχος εσωτερικό ή ακόμη και να μείνουν ανοιχτά θέματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς να το θέλουν και να το επιδιώκουν ίσως, στην ουσία εμμέσως πλην σαφώς "καρφώνουν" τους Σαμαρά και Βενιζέλο για προσπάθεια παραπλάνησης των ψηφοφόρων.
 
Η διγλωσσία και η διαφωνία στις εκτιμήσεις κυβέρνησης - τρόικας είναι θέμα. Μεγάλο θέμα. 

Θέμα που αποδεικνύει την ανεύθυνη ρητορική της κυβέρνησης.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου