Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Palmos Analysis: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 10 μονάδεςΜε 10 μονάδες διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 27,4% έναντι... 17,4% που λαμβάνει η ΝΔ. 

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6,6%, ΚΚΕ με 5,4%, Ποτάμι με 5,2%, ΠΑΣΟΚ με 3,5%, ΑΝΕΛ με 2,8%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,2%,  Δράση 1,2% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1%. Το 14,4% απαντά αυθόρμητα ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός παραμένει πάντως ο Αντώνης Σαμαράς που συγκεντρώνει ποσοστό 37% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 33%. Το 27% των ερωτηθέντων απαντούν ότι κανένας από τους δυο δεν είναι καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.

Σε σχέση με την εκλογή  Προέδρου της Δημοκρατίας οι ερωτηθέντες πιστεύουν σε ποσοστό 44% ότι πρέπει να εκλεγεί από νέα Βουλή . Την ίδια ώρα, το 42% πιστεύει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να προέλθει από τη σημερινή Βουλή, χωρίς να προηγηθούν βουλευτικές εκλογές.

Διχασμένοι είναι οι πολίτες αναφορικά με το αν πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των Σαμαρά και Τσίπρα ώστε να συμφωνηθεί το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα εκλεγεί αφού πρώτα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Θετική απάντηση δίνει το 47% (Συμφωνώ 41%, Μάλλον Συμφωνώ 6%). Το ίδιο ποσοστό (47%) δίνει αρνητική απάντηση (Διαφωνώ 42%, Μάλλον Διαφωνώ 5%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου