Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Ποιο θα είναι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας;

   
Εκούσα-άκουσα η Νέα Δημοκρατία έχει σημάνει συναγερμό στις κομματικές της οργανώσεις προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στις 27 ημέρες περίπου που απομένουν μέχρι τις εθνικές εκλογές.
   
Το κλίμα δεν είναι το καλύτερο αναφέρουν τοπικά κομματικά στελέχη της γαλάζιας παράταξης και επισημαίνουν ότι αρκετοί «κλασσικοί» δεξιοί όχι μόνο δεν θα πάρουν ενεργό μέρος στις προεκλογικές προετοιμασίες και δράσεις, αλλά είναι αμφίβολο αν στην κάλπη θα σταυρώσουν το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.
     
Είναι όλοι αυτοί που γνώρισαν καλά στο πετσί τους τα σκληρά μέτρα της απελθούσας συγκυβέρνησης, την αλαζονεία, τον βερμπαλισμό και την προσωπική πολιτική συγκεκριμένων τοπικών πολιτικών παραγόντων και του συγγενικού τους περιβάλλοντος.
    
Πάντως ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Στέλιος Κανέλλος, από τα λίγα στελέχη που κάνει ευσυνείδητα την δουλειά του και υπηρετεί αγόγγυστα τον θεσμικό του κομματικό ρόλο, έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά με σκοπό ένα… αξιοπρεπές αποτέλεσμα του κόμματος το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου.
    
Βέβαια ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μυστικές δημοσκοπήσεις που εξελίσσονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν δίνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ειδικά στην Φθιώτιδα, για υψηλά ποσοστά και περισσότερες της… μίας βουλευτικές έδρες στον Νομό.
    
Η χρυσή ευκαιρία του 2012 ήταν ένα όνειρο από αυτά που εμφανίζονται κάθε 40 χρόνια, αναφέρουν με νόημα παλαιά στελέχη που τώρα έχουν περάσει σε φάση… αγρανάπαυσης και όχι τυχαία.
     
Άλλωστε στα κεντρικά της Συγγρού οι αρειμάνιοι εκλογομάγειρες, ελάχιστα υπολογίζουν τις περιφερειακές οργανώσεις.
   
Εκεί τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν συνήθως τα βουλευτικά… περιβάλλοντα, οι γνωστοί νταντάδες των γαλαζοαίματων νεοφανών πριγκίπων!
    
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο κ. Κανέλλος ανέφερε ότι δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η προσφυγή στις κάλπες εξ αιτίας του αρνητικού αποτελέσματος στην τελευταία ψηφοφορίας της Βουλής για την –μη- ανάδειξη προέδρου της Δημοκρατίας.
      
Όσον αφορά στην σύνθεση του ψηφοδελτίου ούτε εδώ αναμένονται εκπλήξεις όσο το πρώτο βιολί στον Νομό θα παίζει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
    
Σύμφωνα με τον κ.Κανέλλο εκτός του κ.Σταικούρα υποψήφιοι θα είναι -εκτός απροόπτου-η κα Ελένη Μακρή–Θεοδώρου, ο κ. Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, ο κ. Δημήτρης Μπριάννης καθώς επίσης ακούγεται χωρίς να είναι και δεδομένο, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Περλεπές, σε διαφορετική περίπτωση για τιμητικούς λόγους που βολεύει και τον κ.Σταικούρα μπορεί να στρατευθεί πρώην στενός συνεργάτης του κ. Γιαννόπουλου που θα είναι υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας με τους ΑΝΕΛ και εκτιμούν ότι έτσι θα περιορίσουν και τις διαρροές νεοδημοκρατικών ψήφων.
 
Δεν φαίνεται τέλος να έχουν οποιαδήποτε βασιμότητα φήμες για τον πρώτο σε ψήφους περιφερειακό σύμβουλο Θέμη Χειμάρα ο οποίος προορίζεται για θεματικός περιφερειάρχης του κ. Μπακογιάννη.
 
Ίσως μελλοντικά…
 
Για την δεύτερη θέση γυναίκας υποψηφίου πιθανόν να την καταλάβει πρώην υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος έστω και αν έλκει την κομματική της καταγωγή από άλλον χώρο, εσχάτως συγγενικό προς την ΝΔ ή πρώην πρώτη κυρία του κομματικού μηχανισμού.
   
Η περίπτωση υποψηφιότητας του τέως Δημάρχου Γιώργου Κοτρωνιά μάλλον εξασθενεί και παραπέμπει σε μεταγενέστερο χρόνο αφού είναι ακόμη νωπή η αποτυχία του στις δημοτικές εκλογές.
     
Σε καμιά περίπτωση σχολιάζουν κομματικοί κύκλοι της ΝΔ δεν πρόκειται να υπάρχει οποιαδήποτε ισχυρή υποψηφιότητα που θα αποτελούσε εν δυνάμει κίνδυνο για την επανεκλογή του κ. Σταϊκούρα!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου