Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ;

   
Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, σχετικά με το πρόγραμμα ψηφιακών υπηρεσιών αλληλεγγύης και την άδικη εξαίρεση της Περιφέρειας Στερ. Ελλάδας απ' αυτό, ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Μπριάνης. 

Ο κ. Μπριάνης, σύμφωνα με την ερώτηση που κατέθεσε, ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης για ποιό λόγο και με ποιό σκεπτικό εξαιρέθηκαν οι πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι έχουν λάβει το κοινωνικό μέρισμα,  από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του Βουλευτή Φθιώτιδας:ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
 
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
 
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
 

ΘΕΜΑ: ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
 
 
     Σύμφωνα με την υπ’αριθμ πρωτ.71920/51/5-12-2014 ΚΥΑ η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 3315/10-12-2014, μέσω της δράσης «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης», δίδεται η δυνατότητα στους δικαιούχους πολίτες του κοινωνικού μερίσματος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, που κατοικούν στις 8 περιφέρειες Σύγκλισης, να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση μέχρι την 31/10/2015, με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή, κινητή ή δορυφορική), να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλ.ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet, ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook  ή laptop, καθώς και να ενημερωθούν κατ οίκον σε βασικά στοιχεία χρήσης ΤΠΕ. 
       Ο συνολικός προυπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 100.000.000 ευρώ σε δημόσια δαπάνη και χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης, δικαιούχοι δε είναι οι πολίτες που κατοικούν στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βορείου Aιγαίου και Κρήτης. 
       Από το εν λόγω πρόγραμμα όμως, εξαιρούνται οι πολίτες που έχουν λάβει κοινωνικό μέρισμα στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι ουδένα όφελος θα έχουν απ’ αυτό και  θα παραμείνουν –αδίκως-, απλά και μόνο θεατές του.
      
       Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι Υπουργοί:
 Για ποιό λόγο και με ποιό σκεπτικό εξαιρέθηκαν οι πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι έχουν λάβει το κοινωνικό μέρισμα,  από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεδομένου και του γεγονότος ότι  βασικοί στόχοι της δράσης είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους πολίτες, η μείωση του ψηφιακού χάσματος μέσω της πρόσβασης των πολιτών στο διαδίκτυο και τη χρήση υπολογιστή και η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου, του ηλεκτρονικού εμπορίου και των προσφερόμενων ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου από πολίτες που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου