Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Γνωρίζει τίποτα ο κύριος Περγαντάς για το θέμα;

"Φέσι" 18.000 ευρώ για μια Μελέτη που ποτέ κανείς δεν είδε και που ποτέ δεν υλοποιήθηκε!!!


Διαταγή πληρωμής κατά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος εξέδωσε δικηγόρος της Αθήνας για μελέτη(;)  που αφορούσε την επαναλειτουργία των αναπτυξιακών εταιριών της. 

Μια μελέτη κυριολεκτικά άφαντη αφού  κανείς στην Περιφέρεια όπως αναφέρθηκε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ποτέ δεν είδε και ποτέ δεν υλοποιήθηκε.
 
Παρόλα αυτά ο δικηγόρος Γεώργιος Δανόπουλος εκπρόσωπος δικηγορικής εταιρίας προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Λαμίας  και  εξασφάλισε διαταγής πληρωμής για το ποσό των 18.000 ευρώ. (Φέσι και 18.000 ευρώ, μετά από όλα όσα έχουμε δει, κι "έχει ο Θεός" τι άλλο θα δούμε να σκάει ακόμη από την προηγούμενη διοίκηση...)
 
Ο περιφερειάρχης, κος Κώστας Μπακογιάννης, μετά από σύσταση του νομικού συμβούλου της Περιφέρειας έδωσε εντολή να μην υπάρξει δικαστική αντίκρουση της συγκεκριμένης απόφασης, αλλά να διερευνηθούν οι πιθανές πολιτικές ευθύνες της απελθούσας περιφερειακής διοίκησης!

Ένας επιπλέον λόγος του να μην υπάρξει δικαστική αντίκρουση, κατά την άποψη μου, είναι (πέρα από τη σύσταση του νομικού συμβούλου της περιφέρειας που έχει να κάνει με το καθαρά νομικό θέμα και προβλέπει προφανώς την δικαίωση της εταιρίας) το γεγονός ότι καθώς το ποσό είναι σχετικά πολύ μικρό θα ήταν μάλλον άσκοπο από πλευράς περιφέρειας να πληρώσει δικηγόρους, νομικούς και οικονομικοτεχνικούς συμβούλους και δικαστικές δαπάνες, που ακόμη και στη απίθανη περίπτωση ενός θετικού τελικού αποτελέσματος για την περιφέρεια, το τελικό όφελος θα ήταν κατά πολύ μικρότερο των 18.000 ευρώΠόσο δε τώρα όταν το αποτέλεσμα αυτό μιας δικαστικής περιπέτειας δεν είναι προκαθορισμένο και καθόλου σίγουρο ότι θα είναι θετικό για τη περιφέρεια... Πόσο δε περισσότερο όταν η δικαίωση για την εταιρία είναι σίγουρη... Η περιφέρεια θα έχανε 18.000 ευρώ συν τα δικαστικά και λοιπά έξοδα...   

Και εδώ να πω ότι, όσοι, τουλάχιστον αφελώς, φέρουν αντίστοιχα παραδείγματα άλλων εποχών "ετσιθελικής" άρνησης πληρωμής από "ηρωικές" Νομαρχίες του παρελθόντος, να τους θυμίσω ότι η νομοθεσία ήταν πολύ διαφορετική, τότε, με το κράτος - δημόσιο να "έχει πάντα δίκιο", ακόμη και μέσα στις δικαστικές αίθουσες. (Τότε που και οι αιρετοί έκαναν ότι ήθελαν και δεν ελέγχονταν από κανέναν). Αυτό όμως σήμερα, την μετά μνημονίου εποχή, δεν υφίσταται σε καμιά περίπτωση. Αυτά όσο αφορά τα "παραδείγματα" της αγνής αφέλειας κάποιων καλοπροαίρετων... και όχι βεβαίως κάποιας προσπάθειας προπαγάνδας συγκριτικής μεθόδευσης τύπου Γκαίμπελς, που δεν θα έμπαινα καν στο κόπο να ασχοληθώ.

Αυτό που που έχει όμως πραγματικά ενδιαφέρον είναι το ποιος(;) και το πότε(;) στην συγκεκριμένη αυτή περίπτωση. Κάτι που όπως φαίνεται κανένας δεν είναι σε θέση να μας απαντήσει...

Από τους κυρίους της πρώην διοίκησης δεν γνωρίζει κανείς; Κανείς δεν θυμάται κάτι; Τι έγινε; Τι συμβαίνει; Έχουμε αυτή την περίοδο κάποια πανδημία αμνησίας; Γιατί όπως πάει το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε πανδημία ομαδικής παράκρουσης στο τέλος...
 
Αλλά μήπως ο πρώην περιφερειάρχης, κος Κλέαρχος Περγαντάς, ξέρει τίποτα για το θέμα; 

Μήπως αυτός μπορεί να μας διαφωτίσει...;;;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου