Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ»

Μάχη στο Δήμο Λοκρών για τα σκουπίδια και τους παράνομους ΧΑΔΑ Αταλάντης και Μαλεσίνας

  
Την πολιτική της Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Λοκρών και τα πρωτοποριακά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών υπερασπίζεται με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος. 


Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στο θέμα αυτό από την παράταξη “Συμμαχία Πολιτών Λοκρίδας” ο Δήμαρχος σημειώνει ότι παρέλαβε έναν Δήμο που στο θέμα της καθαριότητας βρίσκονταν στο σημείο μηδέν και σήμερα έχει κάνει σημαντικά βήματα μπροστά. 
Ακολουθεί (1) η ανακοίνωση - απάντηση του Δημάρχου Λοκρών στις καταγγελίες της Μείζονος Μειοψηφίας του Δ.Σ., καθώς και (2) η σχετική ανακοίνωση της “Συμμαχίας Πολιτών Λοκρίδας” που είχε προηγηθεί:
  


( 1 )
Η ανακοίνωση - απάντηση
του Δημάρχου Λοκρών Ν. Λιόλιου                                         Αταλάντη 3-12-2014 
      Για μία ακόμη φορά η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΟΚΡΙΔΑΣ» προσπαθεί να εντυπωσιάσει επικοινωνιακά και να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις και ψευδείς εικόνες σύμφωνα με ανακοίνωση της. 
     Συγκεκριμένα στο τελευταίο συμβούλιο του Δ.Σ της Παρασκευής 28-11-2014 ο επικεφαλής του παραπάνω συνδυασμού έθεσε θέμα συζήτησης προ ημερησίας διάταξης έγγραφο του ΥΠΠΕΚΑ για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών και της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ. 
      Ο Δήμαρχος δεν έχει λόγο να αρνηθεί την συζήτηση για το θέμα των  απορριμμάτων, απεναντίας ενημερώνει ανελλιπώς το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες  για τα μεγάλα ζητήματα που τους απασχολούν 
       Για το έγγραφο του ΥΠΠΕΚΑ είναι γνωστό ότι οι αποφάσεις για να ισχύουν θα πρέπει να δημοσιευτούν στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης κάτι το οποίο δεν έχει ακόμη συμβεί.    
       Η συνεχής και δυναμική πορεία του Δήμου των Λοκρών όλα αυτά τα χρόνια ξεκίνησε με την ανατροπή του Περιφερειακού σχεδιασμού που προέβλεπε ΧΥΤΑ στην Αταλάντη. 
      Μήπως οι τιμητές αυτών των προτάσεων θέλουν την επιστροφή στο παρελθόν? 
     Να ξαναθυμίσουμε σε όλους τους δηλητηριώδες καπνούς από τις συνεχείς φωτιές στους ΧΑΔΑ Αταλάντης, Λιβανατών, Αρκίτσας κ.α 
       Τέσσερα  χρόνια τώρα δεν έχει προκληθεί ούτε μια φωτιά 
     Οι Δήμοι του σημερινού Δήμου Λοκρών ήταν στο σημείο μηδέν τα προηγούμενα χρόνια. 
    Είναι πλέον γεγονός η ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα διαχείρισης στερεών αποβλήτων(ΕΠΠΕΡΑΑ) ποσού 2.944.000 (σε μεγάλο ποσοστό έχει υλοποιηθεί) με την Δημιουργία 2 Σταθμών  Μεταφόρτωσης αποκατάσταση 5 ΧΑΔΑ,μεταξύ αυτών της Λιβανάτας, Αρκίτσα και την ανάθεση σε εργολάβο την αποκατάσταση της χωματερής ΣΤΕΝΗ στην Αταλάντη. Το έργο Προμήθεια Σταθμών Μεταφόρτωσης συνολικού προϋπολογισμού 1.266.900 ευρώ είναι σε φάση δημοπράτησης.  Το πρόγραμμα ακόμη προβλέπει την αγορά μηχανημάτων ,κάδων κομποστοποίησης και  σε συνδυασμό με την χωροθέτηση χώρων υποδοχής βαρέων αντικειμένων συμβάλουν  στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των Δημοτών. 
      Ξεκινά το πρόγραμμα ενημέρωσης , προβολής και ευαισθητοποίησης (σε σχολεία, συλλόγους, χώρους εργασίας κ.α) για την ανακύκλωση και την ορθή διαχείριση των αστικών υπολειμμάτων . 
Η προσπάθεια διαστρέβλωσης της εικόνας του Δήμου των Λοκρών με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την δημιουργία λαθεμένων εντυπώσεων για μια ακόμη φορά πέφτει στο κενό
( 2 )
Η σχετική ανακοίνωση - καταγγελία
της “Συμμαχίας Πολιτών Λοκρίδας”ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ  ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΠΕΚΑ? 
Με απόφαση  του ΥΠΠΕΚΑ  δίνεται προσωρινή λύση στο θέμα των σκουπιδιών  για τους Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 
Ο επίκεφαλής του συνδιασμού ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΟΚΡΙΔΑΣ κ. Κ Αγγελούσης έθεσε στο Δημ.Συμβούλιο της Παρασκευής 28-11-2014 το θέμα των σκουπιδιών και της ενημέρωσης των Συμβούλων για το έγγραφο του ΥΠΠΕΚΑ που βοηθά τους Δήμους στο τεράστιο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών και της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ με το σκεπτικό ότι το θέμα των σκουπιδιών έχει συζητηθεί.  Η ενέργεια αυτή του ΥΠΠΕΚΑ συμβάλει επίσης στο να αποφύγουν οι Δήμοι τα τεράστια  πρόστιμα της ΕΕ. Οι ευθύνες του Δημάρχου είναι τεράστιες. Αρνήθηκε την συζήτηση και την ενημέρωση των μελών του Δημοτικού Συμβούλιου γιαυτό το σοβαρό θέμα. 
Το ΥΠΠΕΚΑ κατά παρέκκλιση των εν ισχύ Περιφερειακών σχεδιασμών Διαχείρισης  Αποβλήτων αποφάσισε την τελική διάθεση των αστικών αποβλήτων σε νόμιμες  λειτουργούσες εγκαταστάσεις  διάθεσης  ΧΥΤΑ.  Η προσωρινή αυτή διαχείριση επιβάλλεται προκειμένου να καταστεί εφικτή η παύση λειτουργίας, και να υλοποιηθεί η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στους Δήμους, λόγω της μη υλοποίησης των αντίστοιχων υποδομών  διαχείρισης των υποδομών  που προβλέπονται από τον ισχύοντα  Περιφερειακών σχεδιασμών  Διαχείρισης  Αποβλήτων.   Ο Δήμος Λοκρών με βάση την παραπάνω απόφαση θα πρέπει να διαθέση τα αστικά του απόβλητα στο ΧΥΤΑ θήβας. Παράλληλα θα πρέπει : ·        Να εφαρμόσει άμεσα πρόγραμμα συλλογής συσκευασιών ανακύκλωσης ·        Να μεριμνήσει για την άμεση διακοπή λειτουργίας και ταχεία υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των ΧΑΔΑ της περιοχής ευθύνης του 
ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕ? 
3.5 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ ΕΙΝΑΙΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΔΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣΠΑΝΕ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ?1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ [ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΥΠΕΕΚΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΗΒΑ ΔΥΟ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ] Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΟΣΟ ΘΡΑΣΥΣ ΨΕΥΤΗΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΑΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ... ....ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ [ΟΠΩΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ] ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ???

    ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου