Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Γιώργος Παπανδρέου: Να γίνουμε εμείς πρώτοι η Αλλαγή που οραματιζόμαστε. Ξανά

"Γιώργο πάρε πρωτοβουλία" - Θερμή υποδοχή στον Γ.Παπανδρέου - Πλήθος κόσμου τον υποδέχτηκε στην Κοζάνη - Τι ανέφερε στην ομιλία του

  
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Γιώργο Παπανδρέου όσοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος Α.Παπανδρέου, στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης.
Ο  Γιώργος Παπανδρέου έφτασε στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης  λίγο πριν τις 20.00, ενώ όταν ανέβηκε στο βήμα οι συγκεντρωμένοι στην αίθουσα, που ήταν γεμάτη κόσμο από νωρίς, χειροκροτούσαν και φώναζαν συνθήματα όπως "Γιώργο πάρε πρωτοβουλία" και "Γιώργο μαζί για την αλλαγή".
  
"Δεν με συγκίνησε ποτέ η κυβέρνηση, την καρέκλα την έβλεπα μόνο ως μέσο για να εξυπηρετήσω το λαό", είπε ο Γιώργος Παπανδρέου. "Είναι ψευτοδίλημμα το ποιος θα σκίσει πιο γρήγορα το μνημόνιο. Και οι μεν και οι δε επιδίδονται σε αντιμνημονιακά αδιέξοδα. Από το μνημόνιο αργά ή γρήγορα θα βγούμε, το θέμα είναι η έξοδος από όλα όσα μας οδήγησαν εκεί", τόνισε μεταξύ άλλων.
"Η πρώτη ψηφοφορία επιβεβαίωσε πως η πρότασή μου για άρση του αδιεξόδου ήταν η σωστή", σημείωσε, ενώ ζήτησε διεθνή συνδιάσκεψη για να συζητηθεί το δημόσιο χρέος.
"Δεν μιλάμε για τρίτο πόλο ή συμπληρωματική πολιτική δύναμη. Να αναβιώσουμε το κίνημα των προοδευτικών αξιών. Αναζητούμε όλοι μια καινούρια αρχή. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δικιά σας φωνή", είπε.
"Να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση, στη βάση, με αυτοοργάνωση, να γίνουμε τώρα πρώτοι εμείς η αλλαγή! Αξίζει κάθε πρωτοβουλία για το μέλλον μας", υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Παρόντες στην εκδήλωση είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ο πρώην υπουργός Τύπου Γιώργος Πεταλωτής, αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την ευρύτερη περιοχή.Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τις επόμενες κινήσεις του άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στην Κοζάνη, ο οποίος ήρθε ένα βήμα πιο κοντά προς τη δημιουργία νέου κόμματος.
"Να γίνουμε εμείς πρώτοι η Αλλαγή που οραματιζόμαστε. Ξανά", είπε ο πρώην πρωθυπουργός ενώ επανέλαβε τη θέση του για εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή και συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού. "Υπάρχει ακόμα χρόνος για συναίνεση", τόνισε. "Μπορεί, ακόμα και τώρα να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, εφόσον πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον του τόπου, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για έλλειψη συνεννόησης, καθώς επίσης και τις δύο πλευρές ότι «συναγωνίζονται για το ποιος θα σκίσει γρηγορότερα το Μνημόνιο», ενώ μίλησε για "ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα αρχή".
"Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επιβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο,  ότι αυτή η πρόταση που κατέθεσα προ ημερών,  είναι πρόταση υπέρβασης του αδιεξόδου στο οποίο οδήγησαν τη χώρα και μαζί είναι πρόταση προοπτικής και μιας βιώσιμης πορείας. Και βεβαίως ­ για την διασφάλιση μιας βιώσιμης πορείας για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό, οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, οφείλουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο", σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.
"Κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιδίδονται σε αντιμνημονιακά καλλιστεία που οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνα αδιέξοδα", είπε ο κ. Παπανδρέου. Για τους κυβερνώντες τόνισε πως παρά τη διακομματική στήριξη δεν κατάφεραν να οδηγήσουν τη χώρα στην επόμενη μέρα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι "το 2010 δεν θα άντεχαν ούτε μια ώρα στη θέση μας αυτοί που μας έκαναν και μαθήματα διαπραγμάτευσης".
Επίσης απέρριψε το κριτήριο του παραβάν που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και την διεκδίκηση του σημερινού προέδρου του ΠαΣοΚ να μετατραπεί η παράταξη στον τρίτο πόλο του πολιτικού συστήματος ο οποίος θα εγγυηθεί την εθνική σταθερότητα.
"Υπάρχει κόσμος", είπε ο κ. Παπανδρέου, "που μοιράζεται τις αξίες και υπερασπίζεται τη διαδρομή και τις στρατηγικές επιλογές του ΠαΣοΚ. Δεν θέλει να το κρύψει – ούτε θέλει η επίκληση του ονόματος ΠαΣοΚ να γίνεται μόνο προεκλογικά και μόνο για την ψήφο στο παραβάν. Η Ελλάδα, όλοι μας χρειαζόμαστε ένα Κίνημα πρωταγωνιστή προοδευτικών αλλαγών. Ο πολιτικός μας χώρος,  ο χώρος της προόδου,  της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού,  είναι εκείνος ο χώρος που μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας σχηματισμού ευρύτερων συναινέσεων που έχει ανάγκη η χώρα για να αλλάξει, να πάει μπροστά. Δεν μιλάμε για κανέναν τρίτο πόλο. Μιλάμε για τον πόλο που πρέπει και μπορεί να είναι κυρίαρχος ιδεολογικά και πολιτικά στην Ελληνική κοινωνία, στη χώρα. Δεν αξίζει σε αυτόν το χώρο να ετεροπροσδιορίζεται από καμία δεξιά ή αριστερή συντήρηση".
"Όλοι όσοι μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση.  Κινηματικά, στη βάση. Με αυτοοργάνωση", συνέχισε. "Είναι τώρα η ώρα, οι προοδευτικές δυνάμεις να σπάσουν τον ομφάλιο λώρο με την πελατειακή Ελλάδα και να ορίσουν τον δρόμο για την «Μεταπελατειακή Ελλάδα», την Ελλάδα των αξιών.

1 σχόλιο:

  1. Άαααααχχχχχ!!!!!!!!!!!!!!!..............
    Δεν βρίσκεται κάποιος να τον πλακώσει στα χαστούκια.............γιατί είμαι απασχολημένος.
    Θα του ήμουνα πολύ ευγνώμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου