Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Υποψήφιος με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ του Θεοδωράκη και ο πρώην Γ.Γ.Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης!


Υποψήφιος με το Ποτάμι στη Β' περιφέρεια Αθηνών είναι ο "επιτυχημένος" και "λαοφιλής" τέως γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων (2013-14) Χάρης Θεοχάρης.

Ο άνθρωπος που εξόργισε σύσσωμο το πολιτικό σύστημα της χώρας και που έφυγε κακήν κακώς από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων, βρήκε πολιτική στέγη στο νεοφιλελεύθερο κόμμα του κυρίου Θεοδωράκη.   
 
Να θυμηθούμε τα Έργα και Ημέρες του Χάρη Θεοχάρη

Ο Χάρης Θεοχάρης διορίστηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων μετά βαΐων και κλάδων, αφού είχε πάρει το πράσινο φως τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τους διεθνείς δανειστές της χώρας, γεγονός που άλλωστε μέτρησε πολύ περισσότερο στην επιλογή του.

Μοναδικό του καθήκον: η αύξηση των δημοσίων εσόδων. Όχι φυσικά για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, αλλά για να πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους οι τοκογλύφοι που υπηρετούσε όχι μόνο αυτός, αλλά και τα υπόλοιπα ανδρείκελα της δήθεν ανεξάρτητης κυβέρνησης.

Ωστόσο, λίγο μόλις καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Θεοχάρης άρχισε να δέχεται ακόμα και «φίλια» πυρά και να μέμφεται για λάθος αποφάσεις, που ωστόσο άλλοι έπαιρναν. Οι απανωτές γκάφες του τσίτωναν το εγχώριο πολιτικό σύστημα που ναι μεν συμφωνούσε με τα μέτρα, αλλά όχι με τον τρόπο που αυτά «παρουσιάζονταν» στον κόσμο.

Φυσικά δεν ήταν μόνο μία η γκάφα που οδήγησε στην αποπομπή του, καθώς η όλη του προσπάθεια να διευρύνει τη φορολογική βάση και να πιάσει στη φάκα πρόσθετα εισοδήματα οδήγησε σε…έναν συνεχή και ατελείωτο τραγέλαφο.

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε την «έμπνευση» του κ. Θεοχάρη να φορολογηθούν οι αλλοδαποί κάτοχοι ελληνικών ομολόγων για τα κέρδη που αποκόμισαν από τα ελληνικά ομόλογα την περίοδο 2012-2013, μία απόφαση που προκάλεσε αναστάτωση στα διεθνή χρηματιστήρια, όπου σημειώθηκαν μαζικές ρευστοποίησεις ελληνικών ομολόγων και τα επιτόκια δανεισμού για τα 10ετή ελληνικά ομόλογα αυξήθηκαν κατά 54 μονάδες βάσης μέσα σε λίγες μόνο ώρες!

Επίσης, την άλλη μεγάλη επιτυχία με τη φορολόγηση των χρημάτων από τα επιδοτούμενα σεμινάρια του ΟΑΕΔ…

Το κακό όμως με τον ανεκδιήγητο Θεοχάρη παράγινε με το κοινωνικό μέρισμα, ένα μέτρο που η κυβέρνηση ευελπιστούσε ότι θα την ξελάσπωνε στις εκλογές και θα αποτελούσε «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για μερικές τουλάχιστον από τις φορολογικές αμαρτίες της.

Όσο και αν ο Θεοχάρης προσπαθούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με τις δήθεν συμβουλές και άμεσες απαντήσεις στο Twitter, οι απίστευτα κακοί χειρισμοί, με τις κατασχέσεις, το αλαλούμ με την καθημερινή αλλαγή των κριτηρίων, οι εξόφθαλμες αδικίες στη χορήγησή του είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα και το μέρισμα να καταλήξει μπούμερανγκ εναντίον των προϊσταμένων του και μάλιστα παραμονές των εκλογών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις προεκλογικές ομιλίες του άφησε αιχμές εναντίων των φορολογικών αδικιών της γραμματείας εσόδων, ενώ είχε ξεκαθαρίσει πως «αυτές οι αδικίες τελειώνουν».

Με αυτά και με εκείνα, το «αγαπημένο» παιδί κυβέρνησης και Τρόικας οδηγήθηκε στην έξοδο. 

Βέβαια αν νομίζατε ότι θα πάει σπίτι του, κάνατε λάθος, καθώς μόνο αποτυχημένος δεν είναι για τα αφεντικά του, καθώς του βρήκαν θέση στο ΠΟΤΑΜΙ το κόμμα νεοφιλελεύθερων του Θεοδωράκη. 

Με τέτοια πολιτικά στελέχη ο κύριος Θεοδωράκης θα τα αλλάξει όλα χωρίς να γκρεμίσει τη χώρα;

Με τη σάρα, τη μάρα και τα "υπόλοιπα" των παλαιών κομμάτων;
  

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου