Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

Διαρροές ψηφοφόρων της ΝΔ προς τους ΑΝΕΛ στη Φθιώτιδα

  
Διαρροές ψηφοφόρων της ΝΔ προς τους ΑΝΕΛ στη Φθιώτιδα, έχει προκαλέσει η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και η βέβαιη πλέον ήττα της ΝΔ του κ.Σαμαρά.

Οι λόγοι είναι πολλοί. Ο πιο βασικός είναι ότι οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται ως ρυθμιστές της επόμενης μέρας των εκλογών και συμμετέχοντες στη νέα κυβέρνηση με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχουν λόγο στην νέα κυβέρνηση. 

Οι απογοητευμένοι από τη ΝΔ συντηρητικοί κέντρο-δεξιοί ψηφοφόροι προφανώς επιθυμούν να έχουν αντιπροσώπευση στη νέα κυβέρνηση μέσω της συμμετοχής σε αυτή του αδελφού - συντηρητικού κόμματος της ΝΔ, πλην όμως άκρως αντιμνημονιακού,  των ΑΝΕΛ.

Οι ΑΝΕΛ δεν θα αποτελέσουν μόνο μέρος του κυβερνητικού σχήματος, αλλά είναι αυτοί που σε κάθε περίπτωση θα "φρενάρουν" την νέα κυβέρνηση στο να είναι ενδοτική στις όποιες "ακραίες" απαιτήσεις κάποιων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτός ο ρόλος των συντηρητικών ΑΝΕΛ θα είναι πολύ σημαντικός -ο πιο σημαντικός- για μία σειρά καυτών ζητημάτων (Εξωτερική πολιτική, σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους, Εθνικά θέματα, ζητήματα ενστόλων. κτλ. ..) των οποίων θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η σύνεση, και όχι οι ακραίες -μέχρι χθές τουλάχιστον- φωνές κάποιων εκ του ΣΥΡΙΖΑ. Φωνές οι οποίες θα πρέπει να συμβιβαστούν και να βάλουν νέρο στο κρασί τους, αν θέλουν να έχει μέλλον η νέα αναπόφευκτη συγκυβέρνηση.
    
Επιπλέον λόγος όμως στη Φθιώτιδα, για τη στροφή πολλών κέντρο-δεξιών συντηρητικών ψηφοφόρων προς τους ΑΝΕΛ, είναι και η κάθοδος στις εκλογές με τους ΑΝΕΛ του πρώην υπουργού υγείας και πρώην βουλευτή κ. Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος φαίνεται θα είναι στη νέα βουλή και προσωπικά ο ίδιος είναι και το αντίπαλον δέος του νυν υπουργού και βουλευτή κ. Χρήστου Σταϊκούρα
   
Είναι προφανές ότι κ. Γιαννόπουλος θα λάβει όλους τους δεξιούς ψήφους διαμαρτυρίας κατά της ΝΔ και του κ. Σταϊκούρα στη Φθιώτιδα (εσωκομματικά φαίνεται ότι την ψήφο διαμαρτυρίας κατά Σταϊκούρα θα την πάρει ο Κοτρωνιάς, ο οποίος προέκυψε να είναι υποψήφιος παρά τις προσπάθειες αποκλεισμού του και τον βρώμικο πόλεμο που δέχτηκε τον τελευταίο χρόνο). Κι αυτό διότι πρώτον όλοι οι άλλοι βουλευτές της ΝΔ έχουν ταυτιστεί με την πολιτική του νυν αναπληρωτή υπουργού οικονομικών της ΝΔ και έχουν αποδεχθεί εξ αρχής την πρωτοκαθεδρία του στο νομό.

Το σίγουρο είναι ότι στη Φθιώτιδα θα δούμε πολλές και μεγάλες ανατροπές σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου