Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015

«Χάνω – φεύγω» ο άγραφος νόμος της Νέας Δημοκρατίας

   
Ο Κώστας Καραμανλής προεκλογικά προέβη σε δήλωση στήριξης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά.

Την ημέρα της κάλπης όμως, ψήφισε χωρίς να προβεί σε καμιά δήλωση, προτιμώντας -όπως κάνει εδώ και χρόνια – να μιλά με την σιωπή του.

Αποτελεί αυτή η σιωπή ένα μήνυμα προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ότι πλέον ο πρώην πρωθυπουργός, που επί των ημερών του η φιλελεύθερη παράταξη κέρδισε με υψηλά ποσοστά δυο εκλογικές αναμετρήσεις, έπαψε να την στηρίζει;

Το να ερμηνεύσει κανείς τον Κώστα Καραμανλή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

Μια πρώτη ανάγνωση όμως της τακτικής του την ημέρα των εκλογών να μην μιλήσει, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είχε κάνει κάλεσμα στους αναποφάσιστους να τον υπερψηφίσουν, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το 14% των αναποφάσιστων θα κρίνει την εκλογική μάχη, μάλλον δείχνει ότι ο κατά πολλούς φυσικός ηγέτης της παράταξης, μάλλον τηρεί στάση έστω και ολιγόωρης ή και ολιγοήμερης αναμονής.

Το αποτέλεσμα της κάλπης και κυρίως η διαφορά που θα διαμορφωθεί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ίσως αποτελέσει το κομβικό σημείο, για το αν υπάρξει μια- και στην κυριολεξία- ηχηρή παρέμβαση Καραμανλή.

Άλλωστε αυτό αναμένει χρόνια τώρα μια μεγάλη μερίδα οπαδών της Νέας Δημοκρατίας, που ποτέ δεν έπαψε να πιστεύει ότι η φιλελεύθερη παράταξη είναι και παραμένει Καραμανλική.

Και η αλήθεια είναι ότι υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά δεν άλλαξαν μόνο τα πρόσωπα αλλά και οι πολιτικές.

Συνομιλητές του tribune.gr που ανήκουν στην φιλελεύθερη παράταξη, πάντως, θα θύμιζαν ότι έστω και αν δεν υπάρξει παρέμβαση Καραμανλή, στην Νέα Δημοκρατία υπάρχει ο άγραφτος νόμος, ιδιαίτερα για τους διατελέσαντες πρωθυπουργούς του «χάνω- φεύγω», υπενθυμίζοντας ότι αυτό ακριβώς συνέβη και με τον Γιώργο Ράλλη, με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, και με τον Κώστα Καραμανλή.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου